Friss Hirek

Így lesz tökéletesen porhanyós a karácsonyi hókifli

A Mindmegette az eredeti recept mellett, most azt is megírta cikkében, hogy mitől lesz leírhatatlanul puha és porhanyós a hókifli.

A „száz éves”, vagyis régi, hagyományos recept alapján attól, hogy zsírral bolondítjuk meg a lisztet, nem vajjal vagy margarinnal. Igazi, hófehér sertészsírral, amit nagyanyáink is használtak, ha el akarták kápráztatni a rokonságot.

Fontos a pihentetés is. A hókifli tésztája nem bírja a sürgetést: egy teljes éjjelre hűvös helyre kell tenni a kézzel gyúrt tésztát. Nem hűtőbe, nem a fagyra, hanem hűvös helyre, ha lehet a kamrába.

Elengedhetetlen a megfelelő sütési idő és a sütő hőmérséklete is. Ahogy a pihentetésnél, itt is fontos a gyengédség: a tészta sem a magas hőmérsékletet nem bírja, sem a túl hosszú ideig tartó sütést. Mindkettő kiszáríthatja a lágy tésztát.

Hogy bárki kipróbálhassa ezeket a csodatippeket, megmutatjuk a pontos receptet:

Hozzávalók:

 Elkészítés:

Megírtuk azt is, hogy ez a három testet és lelket melegítő fahéjas recept és így készül a bombabiztos mézeskalács cukormáz. De pillanatok alatt elkészül a mennyei ízű, puha mézeskalács is.

Kapcsolódó

The post Így lesz tökéletesen porhanyós a karácsonyi hókifli first appeared on Sokszínű vidék.


Exit mobile version