Friss Hirek

Négyévszakos romantika

„Ebből nem lesz biznisz!” – hangzott el a máig sokat idézett mondat Forrai Krisztától, amikor a Balaton-felvidéket járva Miklóssal megtalálták azt a helyet, ahol el tudták képzelni álmaik nyaralóját. Nem sok időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy ő is belássa: ebből márpedig biznisz lesz, nem is akármilyen.

A Casa Christa története elválaszthatatlan Kriszta és Miki történetétől. Ők ketten bő két évtizede ismerik egymást, de nyolc éve alkotnak egy párt. Mindketten világlátott, szenvedélyes emberek, akik néhány évvel ezelőtt találtak rá a Balatonszőlős feletti, remek adottságú 7000 négyzetméteres eladó telekre. „Már a telek megvásárlása izgalmas kaland volt, hiszen a jelenlegi 55 ezer négyzetméteres területet összesen 15 tulajdonostól kellett megvásárolnunk” – meséli Forrai Miklós.

A Casa Christa három házzal, a covidjárvány közepén nyitott meg, az étterem pedig két teljes éve működik. „Mivel itt minden vendégnek elszeparált háza van saját wellnessrésszel, ezért ez egy abszolút járványbiztos koncepció volt” – világít rá Kriszta az Olaszországban régóta jól működő agriturismo koncepciójának váratlan előnyére.

A Casa Christa híre gyorsan terjedt, két héttel a nyitás után pedig már az egész szezon betelt a foglalásokkal.

A szállások mellé azonban jó, ha van némi gasztronómia is. „Először csak arra gondoltunk, hogy szeretnénk reggelit. Ehhez kellett egy konyhát építeni, amihez akkor már egy vendégteret is kialakítottunk, előtte egy nagy terasszal” – meséli Miki, miközben az említett terasztól nem messze, a kertben ülünk, szőlőtőkék és 2 ezer mandulafa között. Valahol a birtokon Bruno, a pár olasz vízikutyája hűsöl az árnyékban. Mivel Miki 30 éve a gasztronómiában tevékenykedik – jelenleg a pasaréti Alessio étterem társtulajdonosa –, ezért a konyha nem tudott nem kiemelt kérdéssé válni. Végül egy magyar-francia-olasz behatású konyhát találtak ki, koncepciójukat pedig a Michelin inspektorai is értékelték, így a Casa Christa étterme már két alkalommal is szerepelt a rangos étteremkalauzban Michelin Bib Gourmand díjazottként. 2023-ban nagy büszkeségükre a Dining Guide az Év Szerethető Étterme díját is elnyerték.

„A női energia elképesztően sokat hozzátesz a helyhez, nem véletlenül hívják azt Casa Christának” – teszi hozzá Miki. Őt magát saját bevallása szerint nagyon el tudják vinni a szakmai részletek, a marketing és kommunikációs, illetve rendezvényszervezői múlttal rendelkező Kriszta ellenben jól átlátja a teljes vendégélményt, így kettejük párosa nem csak a magánéletben, de a vendéglátásban is jól működik.

A Casa Christa idei szezonja nagyon jól sikerült, mind a házak, mind az étterem tekintetében. Mindkettő esetében kiemelkedően magas, 70–80 százalékos a visszatérő vendégek aránya. „Ez minket is meglepett, mert a covidlezárások feloldása után azt gondoltuk, mindenki külföldre fog menni, és elfelejti a Balatont, de szerencsére nem így történt” – meséli Kriszta. A pár szinte a teljes balatoni szezont itt tölti. Ebben fontos szerepe van, hogy a jelenlegi hét vendégház mellett egy saját is elfért a birtokon, vagyis az álomnyaraló tulajdonképpen megvalósult, csak épült köré még ez-az.

Szerintünk úgy lesz négyévszakos a Balaton, ha nyitnak olyan, egész évben nyitva tartó helyek, amik miatt akár télen is izgalmas lesz lejönni ide. Lehet, hogy húsz, vagy harminc fokkal hidegebb van, de tudják a vendégek, mit kapnak a helytől, amiben az is benne van, hogy a személyzet régi ismerősként üdvözli őket. A kiszámítható biztonság elengedhetetlen a sikerhez, ahogyan a szezonon kívüli programok is.”

Kriszta és Miki számára fontos a példamutatás, az, hogy a teljes, húsz fős személyzet lássa, hogyan viszonyulnak a vendégekhez és magához a helyhez. A nagy szállásportálokon keresztül sem lehet itt foglalni, csakis közvetlenül telefonon vagy e-mailen keresztül, ezzel is erősítve a személyes kapcsolódást. Mielőtt megérkezik a vendég, mindent részletesen átbeszélnek vele, ezzel is teljessé téve a Casa Christa élményt. „Ez tényleg egy családi vállalkozás” – mondják, annak minden hitelességével, szorgalmával és a vendégek szeretetével. És ezeket a hozzájuk látogatók visszajelzései is megerősítik.

The post Négyévszakos romantika appeared first on Forbes.hu.


Exit mobile version