Friss Hirek

Új éttermek, megújult szállodák – A Mellow Mood Hotels izgalmas éve

A budapesti szállodaipar egyik meghatározó szereplője, az ötcsillagos Párisi Udvar Hotel Budapest tulajdonosa és üzemeltetője, a Mellow Mood Hotels, jelentős beruházásokkal és stratégiai fejlesztésekkel zárja az idei évet. A cégcsoport két alapító-tulajdonosa, Sameer Hamdan és Zuhair Awad, a kezdetek óta elkötelezettek a folyamatos fejlődés iránt. Idén a gasztronómiai portfólió bővítése és a meglévő szállodai egységek felújítása volt kiemelt cél.

„A vendéglátás és a szállodaipar területén szerzett több mint három évtizedes tapasztalatunk azt tanította, hogy a siker kulcsa az állandó megújulás és a piac igényeire való gyors reagálás. Ezért ebben az évben a fókusz azon volt, hogy erősítsük jelenlétünket a budapesti gasztronómiai piacon, miközben szállodai portfóliónk megújítására is figyelmet fordítottunk” – mondja Sameer Hamdan, a cégcsoport társtulajdonosa.

Új éttermek a Duna partján

Idén áprilisban nyitotta meg kapuit korábbi sikeres egységükkel, a Baalbek libanoni étteremmel szemben a Port de Budapest, a Belgrád rakparton. A koktélfókuszú bárétterem páratlan, rooftop bárokkal versenyre kelő panorámát kínál a Duna partjáról.

A nyári szezonban, átgondolt koncepcióval nyitott meg újra az Estilo Restaurant & Terrace, ahol a nemzetközi konyha remekeire, mindenki által közkedvelt fogásokra került a fókusz a Váci utcában.

A portfólió kiemelt projektje, a tradicionális receptek alapján autentikus magyar ízeket és modern, fesztelen hangulatot kínáló SIMALIBA Belvárosi Csárda nyár közepén indult útjára, közvetlenül a Március 15. tér mellett.

„Ezek az új helyszínek nemcsak a turisták, hanem a helyi közönség számára is vonzó alternatívát kínálnak. A nyári hónapokban, az indulást követően a Port de Budapest vendégeinek közel 80%-a magyar vendég volt, a SIMALIBA Belvárosi Csárdát pedig a Márton-napi kínálatunk hatására fedezte fel igazán a hazai közönség. Jelenleg a hosszú távú fenntarthatóság és a hatékony működés biztosítása az elsődleges célunk, ezért nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy az új egységek a fejlődés stabil pályáján haladjanak” – emeli ki Zuhair Awad, a cégcsoport másik tulajdonosa.

Az éttermek nemcsak a klasszikus vendéglátásban erősítenek, hanem rendezvényhelyszínként is funkcionálnak, kiegészülve magas színvonalú catering szolgáltatásokkal, amelyekért a cégcsoport áprilisban csatlakozott corporate chefje, Varju Viktor felel.

Megújulnak a szállodák is

Az étteremnyitások mellett a cégcsoport szállodai portfóliójának fejlesztése is kiemelt figyelmet kapott idén. Az év központi projektje a négycsillagos Expo Congress Hotel teljes körű modernizálása volt, amely a cégcsoport hosszú távú szállodafelújítási programjának részeként valósul meg.

A Hungexpo korábbi felújítása jelentős növekedést eredményezett a rendezvényturizmusban, ami közvetlenül érintette a szálloda működését. Ezt felismerve döntöttünk úgy, hogy a szállodát is a jelen vendégigényeknek megfelelően alakítjuk át. A munkálatok várhatóan 2025 első negyedévére fejeződnek be.”

Sameer Hamdan

Az Expo Congress Hotel mellett a Keleti Pályaudvar szomszédságában található háromcsillagos Baross City Hotel felújítása is zajlik. A 2000-ben nyitott egység az elmúlt közel 25 éves működésében ez az egyik legjelentősebb megújulás.

Az éttermi bővülés ellenére a Mellow Mood Hotels továbbra is a szállodaüzemeltetést tartja elsődleges tevékenységének. „A szállodai portfóliónk fejlesztése épp ugyanolyan fontos, mint az elmúlt közel 30 évben. Folyamatosan keressük az új üzleti lehetőségeket, a fejlődési lehetőségeket” – teszi hozzá Zuhair Awad. A cégcsoport alapítói szerint a gasztronómiai és szállodai beruházások egyaránt kulcsszerepet játszanak abban, hogy a Mellow Mood Hotels továbbra is meghatározó szereplője maradjon a budapesti turizmusnak és vendéglátásnak. A stratégiai döntések mögött álló elkötelezettség és szakértelem pedig biztosítja, hogy a cégcsoport a jövőben is sikeresen vegye az iparág kihívásait.

The post Új éttermek, megújult szállodák – A Mellow Mood Hotels izgalmas éve appeared first on Forbes.hu.


Exit mobile version