A kiskunlacházi Demeter család az 1990-es években cukrászdával kezdte tevékenységét, majd egy szerencsés szakmai rendezvénynek köszönhetően nagy változás állt be tevékenységükben.
1998-ban egy cukrászati kiállításon testközelből látták, hogyan készít egy német szakember kézműves bonbonokat. Mindez olyan mély nyomot hagyott bennünk, hogy elhatározták: ilyet ők is fognak készíteni.
2000 decemberében bezárták a cukrászdát, és a helyén alakították ki édesipari üzemüket. A kezdetekben kimondottan középkategóriás csokoládék gyártásával foglalkoztak, ma azonban büszkén mondhatják, hogy a kézzel készült prémium kategóriás csokoládétermékek jelentik fő profiljukat.
A kiskunkaczázi manufaktúrában minden családtagnak jut szerep és feladat. Nemzetközi díjak sora igazolja, hogy nem csak szeretik, hanem profin is készítik a csokoládékat, bonbonokat és szaloncukrokat. Számos elismerésük közül a szívükhöz legközelebb álló a 2020-as év szaloncukra díj, melyet sós karamellás szaloncukrukkal érdemeltek ki.
Semjén Nóri minden tekintetben édes riportjában bekukkanthatunk a szaloncukor-készítés rejtelmeibe, a Demeter család mindennapjaiba. A beszélgetésből az is kiderül, hogyan készíthetünk otthon könnyen szaloncukrot.
The post Ízig-vérig profik: a lacházai csokimennyország titkai first appeared on Sokszínű vidék.