Amikor 2024 őszén a dubaji csoki berobbant a köztudatba Magyarországon, Jakabfi Dávid nagykanizsai cukrászmester az első között jelent meg a piacon az új édességgel.
A dubaji csoki a közel-keleti konyha egyik híres desszertjét, a knafeh-t ötvözi a csokoládéval. A csokoládé különlegessége, hogy tejcsokoládéba burkolt desszertről van szó, amely belül ropogós kataifi tésztát, pisztáciakrémet és tahinit – vagyis szezámpasztát – tartalmaz, ez a kombináció pedig egyedülálló íz- és textúraélményt nyújt
– mondta akkor a desszertséf.
A nagy érdeklődést tapasztalva Jakabfi Dávid azóta “túlálmodta az alapokat”, hiszen nemrégiben közölte, hogy fagyit is készít dubaji csokiból, cukrászdája már átültette a csoki receptjét a fagylaltba.
A napokban egy farsangi rendezvényen a Veszprém vármegyei hírportál arról érdeklődött Jakabfi Dávidtól, szerinte meddig hódíthat a dubaji csoki, esetleg kimegy-e a divatból?
Amikor a macaron megjelent, boszorkányüldözés övezte, de mára szinte minden cukrászdában megtalálható. Ha van egy prémium divatédesség, az mindig benne marad a köztudatban. Nyilván csökken a népszerűsége, de a jól menő cukrászdáknak állandó terméke lehet
– válaszolta a cukrászmester.
Sok hétköznapi ember él tévedésben, azt gondolva, hogy a pisztácia a tejcsokiban teljesedik ki, de ez nem így van. A fehér csokival az igazi, mert a kakaó az egyik legjobban uralkodó íz, ezért elnyomja
– fűzte hozzá a dubaji csoki meghatározó összetevőjével kapcsolatban a szakember, kiemelve, hogy a dubaji csoki sikere az alapanyagnak, a pisztáciának köszönhető.
Amelyik desszertben a pisztáciát felhasználjuk, annak csak jó lehet a reklámja, így nem kell tartani attól, hogy a dubaji csoki befejezi hódító útját
– vélekedett Jakabfi Dávid.
A dubaji csoki ötletét Sarah Hamouda ültette el a közudatban, hogy aztán felhasználásának csak a képzelet szabhasson határokat. Ezek között farsangra megjelent a dubaji csokis fánk, korábban a dubaji csokis burger, majd nemrégiben írtuk meg, hogy a nyár slágere lesz a dubaji csokis fagyi.
The post Kiderült, meddig hódíthat a dubaji csoki first appeared on Sokszínű vidék.

