Nincsen párja a vattacukor ízére emlékeztető szőlőnek

Bizony, létezik olyan szőlő, amelynek íze a vattacukrot idézi. Ez egy különlegesen édes csemegeszőlő-fajta, amely nevét is erről a gyerekkort idéző aromáról kapta, írta a Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatóság.

A fajta az Egyesült Államokból származik

Kaliforniában, az IFG (International Fruit Genetics) több mint tíz éven át tartó kutatásának és több ezer keresztezésnek az eredményeként született meg. A létrehozók célja egy olyan szőlő volt, amely ízében a népszerű Concorde szőlőt idézi – abból készül például a hagyományos amerikai szőlőzselé –, ugyanakkor megfelel a mai igényeknek is: magnélküli, roppanós, és a szüreteléskor, szállításkor nem pereg le a fürtről. Fontos kiemelni, hogy a fajta teljesen hagyományos nemesítési módszerekkel jött létre, génmódosítás nélkül.

Különleges ízharmónia

A vattacukorra emlékeztető élményt a szőlőszemekben az érés során természetes módon (bármiféle mesterséges beavatkozás nélkül) létre jövő különleges ízharmónia adja: magas cukortartalom, alacsony savtartalom, és az érés során kialakuló aromák, amelyek a vaníliához és karamellhez hasonló jegyeket kölcsönöznek neki.

Hazánkban is nagy népszerűségnek örvend

Hazánkba olasz termelőkön keresztül jut el, Puglia napsütötte tájain terem, amely Olaszország egyik fő csemegeszőlő termesztő vidéke.

A Cotton Candy™ egy bejegyzett márkanév, így csak engedéllyel rendelkező termelők hozhatják forgalomba, egységes megjelenéssel és garantált minőségben.

Mint arról beszámoltunk, harcban állnak a szőlősgazdák a klímaváltozással, új magyar szőlőfajtákkal kísérleteznek a Balatonnál, valamint arról is hírt adtunk, hogy 2025-ben melyek az ország legszebb szőlőbirtokai.

Kapcsolódó
Már a villányi borvidéken is támad ez a szőlőket pusztító betegség
Villány térségében is megjelent a szőlő aranyszínű sárgaság nevű betegsége, így a 22 magyarországi borvidékből már 15 érintett.

The post Nincsen párja a vattacukor ízére emlékeztető szőlőnek first appeared on Sokszínű vidék.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed