Dróncsapás érte a Lukoil oroszországi olajfinomítóját.

Tűz ütött ki a Lukoil olajipari vállalat dél-oroszországi finomítójában vasárnap hajnalban, miután az ukránok drónokkal vették célba az ipartelepet. A volgográdi régió kormányzója, Andrej Bocsarov a Reuters szerint mindenkit igyekezett megnyugtatni, hogy a tüzet idejében sikerült megfékezni, személyi sértülés pedig nem történt.

Az orosz biztonsági szolgálatokhoz közel álló orosz Baza fotókat és videókat tett közzé a tűzesetről  nem sokkal később a Telegramon.

/1. At night, there was a drone attack on the Russian oil refinery in Volgograd. As a result of the strikes, a fire started at the refinery. It is not yet known for certain what equipment was damaged.

The plant’s capacity is 14.8 million tons. 475 km from the frontline.… pic.twitter.com/lxcVhYnd7b

— Special Kherson Cat (@bayraktar_1love) May 12, 2024

Az elmúlt hónapokban egyre gyakoribbá váltak az Oroszország területén fekvő energetikai létesítmények elleni dróntámadások. Kijev stratégiájának fontos részévé vált Oroszország kritikus infrastruktúrájának támadása, amivel egyszerre igyekeznek választ adni az Ukrajnát ért hasonló csapásokra, és szabotálni Moszkva háborús erőfeszítéseit.

The post Dróncsapás érte a Lukoil oroszországi olajfinomítóját. first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed