Nagy leépítés az ÁSZ-nál

Május 1-i hatállyal csoportos létszámleépítést jelentett be az Állami Számvevőszék. Az indoklásban a költségvetés helyzetéből fakadó hatékonyság és takarékosabb működésre való átállás szerepel.

Mi történt? A 24.hu írta meg, hogy miután korábban a sajtóosztályt is megtizedelte az Állami Számvevőszék, most egy még komolyabb, 42 főt érintő csoportos leépítésre került sor a hivatalban.

Mi áll a háttérben? A 42 fő a teljes állomány több mint 7,5 százaléka és a be nem töltött munkaköröket sem tendereztetik tovább. A vártnál rosszabb költségvetési helyzet az egyik fő ok, valamint a hivatal próbál átállni a „felügyeleti jellegű” működésre.

Mi lesz a munkavállalókkal? Többeket sokként ért az elbocsátás, sokan a szakszervezetekhez fordultak kérdéseikkel és aggályaikkal. Windisch László ÁSZ-elnök arról is tájékoztatást adott, hogy a kéthavi felmentési idő mellett a munkaviszony hosszától függő végkielégítést is megkapja az, akinek jár, valamint igyekeznek elhelyezkedési tanácsadással segíteni az elküldött dolgozók munkahelyváltását.

The post Nagy leépítés az ÁSZ-nál appeared first on Forbes.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed