Szélsőjobboldali zsidók támadtak meg egy gázai segélykaravánt – Németország szégyennek nevezte

Zsidó szélsőjobboldali aktivisták előbb megállítottak, majd kirámoltak egy, a Gázai övezetbe tartó segélykonvojt – erről a The Times of Izrael is beszámolt hétfőn. A német nagykövet szégyenletesnek nevezte az akciót.

A Tvaz 9 szélsőjobboldali csoport tagjai a gázaiaknak előkészített segélyt a felfeszegetett kamionokból kidobálták az úttestre. A csoport több hasonló rendbontást helyezett kilátásba arra az esetre, ha az izraeli túszokat nem engedi szabadon a Hamász. Az incidens miatt négy embert előállítottak.

Németország izraeli nagykövete, Steffen Seibert a Twitteren nevezte szégyenletesnek a támadást, hozzátéve, hogy

 az efféle viselkedés biztosan nem segíti Izrael ügyét, a túszok kiszabadítását és az ország biztonságát a Hamász-terrorral szemben .

To raid aid trucks and prevent food from reaching the needy is disgraceful. And it certainly won‘t help the Israeli cause of freeing the hostages and securing the country against the terror of Hamas. https://t.co/8swir8M0WJ

— Steffen Seibert (@GerAmbTLV) May 13, 2024

Korábban Jake Sullivan amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó is egyértelműen elítélte a segélykaraván elleni támadásról.

Teljesen felháborító, hogy vannak emberek, akik megtámadják és kifosztják ezeket a Jordániából érkező, Gázába tartó konvojokat, amelyek humanitárius segélyt szállítanak

– mondta. Sullivan az ígérte, megvizsgálják, hogy milyen eszközei vannak arra az Egyesült Államoknak, hogy erre reagáljanak, és az ügyet „az izraeli kormány legmagasabb szintjén” is felvetik.

(The Times of Izrael / Haaretz)

The post Szélsőjobboldali zsidók támadtak meg egy gázai segélykaravánt – Németország szégyennek nevezte first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed