Meglepődsz, hány új számlát nyitottak tavaly Tiborcz bankjában

A tavalyi év is rekorderedményt hozott a miniszterelnök vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető Gránit Bankban és minden ötödik számla is náluk nyílt 2023-ban.

Mi történt? Közzétette tavalyi pénzügyi eredményeit a miniszterelnök vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető Gránit Bank. Forbes.hu-hoz is eljuttatott közleményük szerint a bank 2023-ban több, mint 1.200 milliárd forint mérlegfőösszeggel, egyedileg 19 milliárd forintos, konszolidált szinten 21,6 milliárd forintos adózott eredménnyel zárta az évet, ezzel pedig ma már a nyolcadik legnagyobb univerzális bank. A bank tulajdonosai az adózott eredményt teljes egészében visszaforgatták, amelynek következtében a Bank saját tőkéje konszolidált szinten megközelíti a 80 milliárd forintot. 

Miért fontos ez? A Gránit Bank 2023-ban is szektorátlagot meghaladó mértékben növekedett minden üzleti célszegmensében, jelenleg közel 190 000 ügyfélszámlát vezet. Az MNB nyilvántartása szerinti összes új lakossági számla több mint 18 százalékát a Gránit Banknál nyitották 2023-ban. Tavaly a banknál a lakossági hitelek 22 százalékkal bővültek, amely tízszerese a piac 2,3 százalékos bővülésének, míg a lakossági betétek 9,1 százalékkal gyarapodtak, szemben a piacon mért 6,2 százalékos csökkenéssel. A vállalati hitelezés – beleértve a növekedési kötvényprogramot – 6,7 százalékkal nőtt, meghaladva a piac 5 százalékos bővülését.

Hogyan tovább? A Gránit Bank az idei évet is jól kezdte: mint írták, mérlegfőösszege 2024 áprilisának végére megközelítette az 1.400 milliárd forintot és négy hónap alatt csaknem 30 ezer új lakossági számla nyílt. Az idei innovációkról Hegedüs Éva elnök-vezérigazgató elmondta, hogy miután a lakásbiztosítás-váltási kampányra fejlesztett mobilos (és netes) lakásbiztosítás kalkulátor beváltotta az elvárásokat, további funkciók költöznek majd az appba. A befektetési szolgáltatások terén érkezik majd a bank egy – a tervek szerint – piacvezető újdonsággal és tovább bővül az idén a bank lakossági kártyapalettája is, többek között hitelkártyával.

Kontextus. A bank 2023-ban ahogyan fogalmaznak: tovább haladt az univerzális nagybankká válás útján, miután lezárta a Diófa Alapkezelő megvásárlását, amely immár Gránit Alapkezelő néven működik. 2024-ben pedig tovább bővül a bankcsoport – a De Lage Landen International B.V. magyarországi lízingcégeinek már bejelentett akvizíciójával, amelynek lezárásához az MNB engedélyére van szükség.

The post Meglepődsz, hány új számlát nyitottak tavaly Tiborcz bankjában appeared first on Forbes.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed