A zöld táplálékok is csökkentik a rosacea tüneteit – zöld teás és joghurtos-mézes arcmaszkreceptekkel

A rosacea évről évre rosszabbodhat, amennyiben figyelmen kívül hagyjuk, és nem törődünk ezzel a bőrbetegséggel. Ez általában a nők betegsége, azonban férfiaknál is megjelenhet a probléma, sőt náluk jóval súlyosabb tünetekkel jelentkezhet ez a bőrbetegség. Léteznek olyan ételek és italok, amelyek rendszeres fogyasztásával azonban jelentősen lecsökkenthetők a tünetek. Mutatunk is most néhányat!

A D-vitamin az egyik legjobb kiegészítő azok számára, akik rosaceában szenvednek. Igaz, hogy napfény hatására termelődik ez a vitamin a szervezetünkben, azonban aki rosaceában szenved, sokszor nagyon érzékeny a napfényre, és a tünetek is jelentősen felerősödnek. Így a legjobb, ha csak mértékkel tartózkodik a napon az, aki ebben a bőrbetegségben szenved, és a D-vitamint kiegészítő formájában pótolja. A legjobb a halolaj fogyasztása, ugyanis a halak és a halolaj tartalmaznak D-vitamint, illetve omega-3 zsírsavakban is bővelkednek, amelyek nagyon eredményesen csökkentik a bőrben kialakult gyulladást. A rosacea leküzdésében nagyon hatékony lehet tehát a D-vitamin is, hiszen ez egy létfontosságú vitamin a bőrsejtek normál termeléséhez, és hatására a bőrünk is jobban tud védekezni a fertőzésekkel szemben.

A csipkebogyómag-olaj is nagyon hasznos lehet rosacea esetén, ugyanis segít a sérült kapillárisok megerősítésében, illetve nagy szerepe van a bőr megnyugtatásában, a bőrgyulladás minimalizálásában. Ezt az olajat külsőleg, azaz az arcápolásban alkalmazzuk.

A zabpehely is egy remek bőrápoló lehet, amennyiben valaki rosaceában szenved, mivel hidratál, megnyugtatja a bőrt, és csökkenti a gyulladást is. Keverjünk el őrölt zabpelyhet vízzel, és vigyük maszkszerűen az arcbőrünkre. Hagyjuk hatni 30 percig, majd mossuk le.

A rosacea természetes gyógymódjai közé tartoznak a zöld színű táplálékok, mint amilyen a chlorella, a spirulina alga, az árpafű, a búzafű, mivel ezek antioxidánsokban és tápanyagokban bővelkednek. Ezek a táplálékok klorofillt is nagy mennyiségben tartalmaznak, amely oxigént szállít a sejtekbe. Ez pedig kellő energiát ad a bőrnek is, és nagyon hatékony a kis vörös erecskék halványításában és eltüntetésében. A rosacea egy gyulladásos állapot, azonban a klorofill erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik.

Nagyszerű arcmaszkokat készíthetünk, amennyiben rosaceánk van. Mutatunk is két nagyszerű receptet.

Joghurtos-mézes arcmaszk hozzávalói:

• 3 teáskanál őrölt zabpehely,
• 3 teáskanál natúr joghurt,
• 1 teáskanál méz,
• 1 teáskanál almaecet.

Elkészítése:

Őröljük meg a zabpelyhet, majd keverjük hozzá a mézet, az almaecetet és a joghurtot. Vigyük fel a megtisztított arcbőrünkre. Hagyjuk rajta 30 percig, majd mossuk le.

Zöld teás arcmaszk hozzávalói:

• 1 evőkanál szálas zöld tea,
• 1 teáskanál méz,
• 3 teáskanál zabdara,
• 1 teáskanál natúr joghurt.

Elkészítése:

1 dl vizet tegyünk fel forrni, adjuk hozzá a zöld teát, majd lehűlést követően szűrjük le. Egy kis tálkában keverjünk pasztát a zabdarából, a mézből, a joghurtból és annyi zöld teából, hogy egy jól kenhető pasztát kapjunk. Ezt vigyük fel az arcunkra, majd 20 perc hatóidő után mossuk le.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed