Magyar sör, amit egy Targaryen ihletett, és ez csak a kezdet

A Warner Bros. leánycége megegyezett a magyar Mad Scientist sörfőzdével, jönnek a Trónok harca világa ihlette sörök.

Mi történt? A Warner Bros. Discovery Global Consumer Products és a magyarországi prémium sörfőzde, a Mad Scientist hosszú távú licencszerződést kötött, hogy a Warner Bros. Discovery hamarosan érkező sorozatainak és filmjeinek bemutatóját támogassák – tudta meg a Forbes.hu az érintettektől. A kampány része a Max márka bevezetésének is (az HBO Max streaming-platform neve rövidül így).

Az együttműködés nyitányaként – az HBO Sárkányok háza című sorozatának második évadának érkezése előtt – a Mad Scientist két kézműves sört alkotott meg.

„Mindenkinek választania kell” – hirdetik, hiszen ez a sorozat fő mondanivalója is.

A Green Council (Zöld Tanács) elnevezésű sört azok ihlették, akik II. Aegont támogatják jogos örökösként. Ez egy friss, 6,3%-os, zöldes-ködös kinézetű New England pale ale.

A Black Council (Fekete Tanács) sört Rhaenyra Targaryen és azok ihlették, akik a Vastrónért való küzdelemben az ő követelése mellett szállnak síkra. Ez egy tüzes és vad sör, egy 7%-os stout fahéjjal és chilivel.

Black Council

Green Council

Mit mondanak az érintettek?

„Gyerekkoromból emlékszem, micsoda kulturális óriásnak számított az HBO, amelyet minden iskolás gyerek jól ismert. Most pedig büszkék vagyunk arra, hogy olyasmit hozhatunk létre, amit ők is kiemelkedőnek ismernek el. Hihetetlenül izgalmas, hogy olyan közkedvelt sorozatokat jeleníthetünk meg a söreinken, mint amilyen a Sárkányok háza” – mondta Szilágyi Tamás, a Mad Scientist alapítója és vezérigazgatója az együttműködésről.

„Nagy izgalommal tekintünk a Mad Scientisttel kötött megállapodás elé, amelynek során a WBD erejét e partneri együttműködés támogatására és gondozására fordíthatjuk. Az HBO Sárkányok háza című sorozata csupán az első lépését jelenti a hosszú távú megállapodásunknak, és alig várjuk, hogy megmutathassuk a rajongóknak, mi mindent álmodik még meg a Mad Scientist” – mondta Francois Simonetta, a Warner Bros. Discovery Global Consumer Productól.

The post Magyar sör, amit egy Targaryen ihletett, és ez csak a kezdet appeared first on Forbes.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed