Kovács Gergely a polgármesteri győzelméről: „A Fidesznek ebben sok munkája volt”

A Fidesznek ebben sok munkája volt az elmúlt több mint másfél évtizedben. Öt éve látom részesebben, hogy mit csinálnak, és eufemizmus nélkül mondhatom, itt azon kívül, amit közbeszerzésekből, meg ingatlaneladásokból megszereztek nem láttam valódi tevékenységet

– magyarázta Kovács Gergely a 24.hu kérdésére polgármesteri győzelmét. A kerületi tervei között prioritásként említette a részvételiség erősítését a hegyvidéki önkormányzat munkájában, és fontos célnak nevezte azt is, hogy a lakók ismerjék meg egymást. Utóbbit a közösségi és kulturális terek, illetve a helyi civil szervezetek „normális támogatása” képzeli el.

Kérdésünkre válaszolva az egyik legfontosabb feladatnak nevezte, hogy a pártja szervezetileg is képes legyen megbirkózni a korábbiakhoz képest erősnek mondható választási eredménnyel. (A párt várhatóan mintegy harminc önkormányzati képviselői helyet szerezhetett nemcsak Budapesten, de országszerte a kompenzációs listáknak köszönhetően.) Kovács erről azt mondta, mindig is minőségi szempontok vezérelték a pártot a mennyiségi szempontok helyett.

Egy önkormányzatban nagyon-nagyon könnyű semmit nem csinálni

– figyelmeztetett a pártvezető, hozzátéve, hogy „külön alkalmazottakat” fognak felvenni, hogy segíteni tudják a párt által a testületekbe juttatott önkormányzati képviselők munkáját. Kovács Gergely sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az Európai Parlamentbe nem tudtak képviselőt küldeni a választási eredmények alapján.

Le Marietta az, aki nagyon jól tudta volna képviselni mindazt, amit mi csinálunk, de a Tisza párt elsöpört mindent. E nélkül nyilván nem ilyen eredmény született volna

– értékelte a Magyar Kétfarkú Kutya Párt szereplését az EP-választáson.

The post Kovács Gergely a polgármesteri győzelméről: „A Fidesznek ebben sok munkája volt” first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed