Debrecenben majdnem annyiba kerül lakást bérelni, mint Budapesten

A KSH és az Ingatlan.com lakbérindexe alapján májusban egy átlagos albérlet Debrecenben majdnem annyiba került, mint a fővárosban.

Mi történt? A 444 írta meg, hogy  a KSH-ingatlan.com lakbérindexe szerint a második legnagyobb magyar városban 230 ezer forintba került az átlagos albérlet, Budapesten pedig 250 ezer forintba.

Mely városok vannak még az élbolyban? Mögöttük Győr és Székesfehérvár következik, 180 ezer forintos átlagárral, majd Tatabánya 170 ezerrel, Veszprém 160 ezerrel és Szeged 159 ezerrel.

Mi a helyzet a budapesti kerületekben? Az albérletek Budapesten belül a II. kerületben (385 ezer forint) és az V. kerületben (310 ezer forint) voltak a legdrágábbak. A legolcsóbban pedig a XX. kerületben (170 ezer forint) és Csepelen (168 ezer forint) lehetett bérleményhez jutni.

Nyakunkon az albérlet szezon. Egyre bővül a kínálat a nyári hónapokra. Jellemzően a szezon a felsőoktatási felvételi ponthatárok kihirdetésével kezdődik el. Ezen túl az Ingatlan.com adatai szerint a kiadó lakóingatlan-hirdetések száma 40 százalékkal nagyobb a két évvel ezelőttinél, június elején összesen országosan több mint 14 ezer kiadó lakás és házból válogathattak a bérlők.

The post Debrecenben majdnem annyiba kerül lakást bérelni, mint Budapesten appeared first on Forbes.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed