Több milliós, elnyert pályázatok, a cég székhelye a letartóztatott polgármester háza

Kiss László egyelőre polgármester maradhat.

Mi történt? A 24.hu tárta fel, hogy Kiss László, a letartóztatott óbudai polgármester személyesen biztosított székhelyhasználatot a házában egy cégnek (Sight-Tech Hungary Kft.), amelyben feleségén kívül egy olyan személy töltötte be az ügyvezető-tulajdonosi posztot, aki egy másik cégével több milliós megbízásokat kapott az óbudai önkormányzattól azután, hogy Kisst polgármesternek választották.

Túlárazás. Ez a másik cég pedig az RF Production Hungary Kft., a vele kötött szerződéseket is lefoglalta a korrupció gyanúja miatt nyomozást folytató Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF).

A megállapodások között van például az a 2021-ben kötött szerződés, amit

három darab információs tábla legyártására és kihelyezésére kötöttek több mint 11 millió forint értékben. 

A vizsgált szerződések között van még, ami muskátlibeszerzésre vagy például grafikai munkákra szól.

Több ebből

Több milliós, elnyert pályázatok, a cég székhelye a letartóztatott polgármester háza
Nagyon durva kamatcsökkentések jönnek, de az olcsóbb kölcsönnek ára van

Megugró bevétel. Az RF Production Hungary-nek 2019-ben, amikor Kisst megválasztották először, 12,1 milliós bevétele volt és 3,2 milliós profitja. A 2023-as üzleti évükben váratlanul nagy ugrást tapasztalni mind a két soron: 580 milliós forgalom mellett 80,5 millióra hízott a nyereség.

Polgármester még a polgármester? A DK politikusát a III. kerületi korrupciós üggyel összefüggésben a múlt héten 30 napra letartóztatta a bíróság. Ennek ellenére polgármester maradhat, mandátuma akkor szűnhet meg, ha egy évig nem jár be a képviselő-testületi ülésekre.

The post Több milliós, elnyert pályázatok, a cég székhelye a letartóztatott polgármester háza appeared first on Forbes.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed