27 ember halt meg csütörtökön izraeli csapásokban

27 ember halt meg csütörtökön az Gázai övezetben végrehajtott izraeli csapások következtében a palesztin egészségügyi hatóságok közlése szerint, miközben az izraeli hadsereg egyre mélyebben hatol be a Gázai övezet középső és déli területeire:

A Gázai övezet északi részén fekvő Bejt Lahija városban egy házra mért csapás 11 embert ölt meg, köztük gyerekeket és nőket is. A halálos áldozatok közül többnek a holtteste megégett a Hamász által irányított polgári védelem szerint.
A Gázai övezet középső részén lévő Al-Magazi menekülttáborban 6 ember lelte halálát egy házra mért izraeli csapásban. Az áldozatok között van egy helyi újságíró is. A mentősök szerint délebbre egy másik támadásban további 5 ember halt meg.
Hán Júniszban egy tér közelében valamivel később újabb 5 ember halt meg egy izraeli légicsapásban szintén csütörtökön. Ebben a támadásban az egészségügyi hatóságok szerint többen meg is sérültek.
Az izraeli hadsereg közlése szerint, hogy erői az elmúlt 24 órában a Gáza középső részén fekvő Deir al-Balahban és a délen található Hán Júniszban folytatták a műveleteiket, ahol több tucat katonai építményt romboltak le, rakétákat lokalizáltak és fegyvereseket öltek meg.

Szerdán este Joe Biden amerikai elnök és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök telefonon tárgyalt. Az amerikai elnök ennek során azt szorgalmazta, hogy a tűzszünetről és a gázai túszok szabadon bocsátásról szóló tűzszüneti megállapodást minél hamarabb kössék meg – közölte a Fehér Ház.

(Reuters)

The post 27 ember halt meg csütörtökön izraeli csapásokban first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed