Vajon Magyarországra is jön a BYD sportmodellje?

Az áprilisi Pekingi Autószalonon villantotta meg a BYD az Ocean M koncepcióautót, amely főként sportos külsejével hívta fel magára a figyelmet. A frontrész vonalai a Magyarországon kapható modellekről ismerősek lehetnek, viszont a digitális külső visszapillantó tükör és a jókora hátsó szárny egyértelműen eltér a gyártótól megszokottól.

Hirdetés


A kínai gyártó nemrég újabb fotókat közölt, emellett azt is elárulták, hogy az újdonság neve Seal 06 GT lesz. A nálunk is kapható modellel több rokonvonást is mutat, viszont a karosszéria kialakítása ezúttal nem limuzin, hanem ferdehátú. A sportos irányt erősítik a fekete felnik, illetve a mögötte megbújó piros féknyergek is, viszont a most közölt fotókon hagyományos külső visszapillantó látható, a nagy hátsó szárnynak pedig egy az egyben eltűnt.

Az már biztos, hogy a Seal 06 GT a BYD e-Platform 3.0 Evo padlólemezére fog épülni, amely egyaránt képes hátsó- és összkerekes hajtásláncok befogadására is. A hivatalos bemutató augusztus 30-án esedékes, de a Kínai Ipari Minisztériumból kiszivárgott információk alapján a csak a hátsó tengelyt hajtó kivitel 215, míg az erősebb dupla motoros verzió 416 lóra lehet képes. Egybehangzó értesülések szerint a ferdehátú Seal többek között Európában is elérhető lesz.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed