Hamarabb megérkezik hozzánk Kelet-Európa Amazonja, mint gondolnád

Még idén belép online piacterével a lengyel Allegro Magyarországra, és ránk szabadítja három ország akár százötvenezer e-kereskedő partnerét.

Már biztos: idén Magyarországon is elindul az Allegro. A lengyel online piactér a hetekben kezdett el kommunikálni kereskedőpartnerei felé a 2024-es magyar rajtról. Pontos dátumot még nem közölt a cég, de a Forbes.hu-hoz olyan piaci pletyka is eljutott, hogy már szeptemberben élesedhet az Allegro.hu.

Több jel is arra mutat, hogy nem elképzelhetetlen a szeptemberi start.

Az Allegro.hu-n már most ez az üzenet fogad: „Az egyik legnagyobb európai online áruház Magyarországra érkezik.”

Az Allegro augusztus 19-ével lehetővé tette a lengyel platformon kereskedők számára, hogy akik a helyi piacon kívül a cseh és szlovák piacra is szállítanak, Magyarországra is listázhassák termékeiket.

Varsóban és Prágában több olyan álláshirdetést is futtatnak, ahol javában keresik a magyarul profin tudó szakembereket.

Adná magát, hogy a piactér még a black friday és a karácsonyi szezon előtt elinduljon nálunk. Ez kiemelt időszak az e-kereskedelemben, alaposan felforgathatja a piacot egy újabb régiós titán.

Több ebből

Hamarabb megérkezik hozzánk Kelet-Európa Amazonja, mint gondolnád
Nagy üzlet lett a használt iPhone, most a MacBook-okra és az Apple okosóráira is rámennek

150 ezer kereskedő, több százmillió termék

A magyar terjeszkedést több éve pletykálják, a cég végül 2023-ban jelentette be, hogy hamarosan belépnek hozzánk, valamint a horvát és szlovén piacra is, legkésőbb két éven belül. Az Allegro tavaly indult el Csehországban is, idén pedig Szlovákiában.

Százötvenezer kereskedőpartner több százmillió termékét kínálják a régióban, papíron tehát brutális a kínálata, persze csak ha adott kereskedő minden Allegro-országban elérhetővé teszi termékeit.

Az Allegro tulajdonképpen már jelen van Magyarországon, de nem az eredeti márkájával, 2021-ben vásárolták ki cseh tulajdonból a Mall csoportot. A Mall.hu webpláza a GKID 2023-as listája szerint a tizenötödik legnagyobb forgalmú webshop Magyarországon.

Kis színes

Információs anyagaiban a lengyel piactér tízmillió új potenciális ügyfelet ígér a náluk kereskedő eladóknak a magyar piacra lépéssel. Enyhén megmosolygtató PR-duma, a valóság ezzel szemben, hogy a GKID év eleji riportja szerint itthon 2023-ban 3,9 millióan rendeltek online. Igaz, 2024 első negyedévében háromszázezerrel nőtt ez az adat, természetesen a Temu-hatás miatt.

The post Hamarabb megérkezik hozzánk Kelet-Európa Amazonja, mint gondolnád appeared first on Forbes.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed