Takács Péter államtitkár: Magyar Péter a kórházlátogatásaival az emberek egészségét veszélyezteti

Takács Péter egészségügyi államtitkár élesen bírálta Magyar Péter nagy érdeklődést kiváltó kórházlátogatásait, amelyekben az ott tapasztalt, sokszor felháborító körülményeket mutatta meg a nyilvánosság számára.

„A Tisza párt elnöke, mint EP-képviselő jogosult arra, hogy bármelyik közintézmény működésével kapcsolatban tájékozódjon. Ez az akciója viszont, amit az elmúlt hetekben csinált, ezen messze túlnyúlik, és alapvetően nem is az a célja, hogy megismerje a kórházak mindennapos valóságát, hanem egyetlen célja volt, a balhé és indulatkeltés” – magyarázta az államtitkár a Pesti Srácoknak adott interjújában, amit a Népszava szúrt ki.

Ha belegondolunk, aki kapcsolatba kerül az egészségüggyel, annak az embernek valami baja van, és már alapból nem érzi jól magát. Ott már csak egy pici kell, hogy a rossz közérzetből indulat legyen. És ez az Alinsky-módszernek a lényege, amit most Magyar Péter, mint a bolsevikok méltó szellemi örököse alkalmaz, hogy indulatot szítson és uszítson

– mondta az egészségügyi államtitkár, aki azzal vádolta Magyart, hogy a lerobbantabb részeket mutatta meg a turnéja során. Példaként hozta fel a János kórházat, ahol korábban főigazgató volt, és ahol Magyar felfedezte, hogy az egyik műtőben nem megy a klíma, de elfelejtette megemlíteni, hogy a másik tizenkettőben igen. Azt széljegyzetként fűznénk hozzá, hogy komoly kutatómunka kell a János kórháznál nem lerobbant részt találni, és nemcsak a klímákkal van gond ott a tapasztalataink szerint, hanem az egész infrastruktúrával.

Takács szerint azonban Magyar Péter már a felvetéseiben is hazugságot állít, bolsevik módon.

Ez a fajta folyamatos negatív kommunikáció és hangulatkeltés egyszerűen elbizonytalanítja az embereket. Ezzel az embereket veszélyezteti, mert ha valaki abból kiindulva nem megy be egy magyar kórházba, hogy ott ő úgyse kap ellátást, azzal már veszélyeztetjük az ő egészségét. Esetleg addig halogatja a beavatkozást, amíg már tényleg valamilyen egészségkárosodása lesz. Ez hihetetlen mértékben kártékony, s azok a politikusok, akik az egészségügyre építik a hecckampányukat, ezt föl sem tudják fogni

– jelentette ki az államtitkár, aki azt is elárulta, hogy bentragadt EU-s pénzek miatt nem jut pénz a kórházakra.

Az EP-képviselőnek inkább avval kellene foglalkoznia, hogy új barátainál, Manfred Webernél és Ursula von der Leyennél elérje annak a 900 milliárd forintnak a kifizetését, amit még a COVID-helyreállítási alapból különítettek el a magyar kórházak fejlesztésére – mondta Takács, és akkor felmerül a kérdés, hogy miért volt fontosabb a kormánynak a Ferihegyi reptér megvétele, amelynek a vételára 1500 milliárdnyi forint volt, vagy irodaházak megvásárlása kormányközeli oligarcháktól 580 milliárd forintért.

The post Takács Péter államtitkár: Magyar Péter a kórházlátogatásaival az emberek egészségét veszélyezteti first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed