Megölték az Iszlám Dzsihád két parancsnokát

Az izraeli csapatok tűzharcban megölték az Irán által támogatott Iszlám Dzsihád mozgalom egyik helyi parancsnokát Ciszjordániában és négy másik fegyverest csütörtökön.

A hadsereg közleménye szerint a Nur Sams menekülttáborban működő fegyveres hálózat vezetőjét, az Abu Sudzsa’a néven ismert Mohamed Dzsabírt ölték meg egy Tulkarm város egyik mecsetje körüli „jelentős tűzpárbaj” során, amelyben négy másik palesztin harcos is életét vesztette. Az Iszlám Dzsihád a férfi halálhírét megerősítette, amivel 17-re emelkedett az elmúlt két napban megölt palesztinok száma. A harcosok az Abu Ubajda mecset közelében támadtak az izraeli katonákra.

Az utóbbi időben Ciszjordánia területén végrehajtott legnagyobb izraeli katonai művelet szerdán, a kora reggeli órákban kezdődött, amikor helikopterekkel, drónokkal és páncélozott személyszállító járművekkel támogatva több száz izraeli katona ütött rajta Tulkarm és Dzsenin városokon, valamint a Jordán-folyó völgyében lévő területeken.

A műveletek eközben a Gázai övezetben is folytatódnak. Az izraeli hadsereg csütörtöki közlése szerint az elmúlt nap folyamán negyven gázai célpontra mértek csapást. A légicsapások és közelharcok révén több tucat harcost „likvidáltak”. Az Al Jazeera hírfolyamában olvasható, hogy az izraeli hadsereg közlése szerint a gázai Rafahban megölték – az általuk az Iszlám Dzsihád hírszerzési parancsnokaként jellemzett – Oszama Dzsadallahot, aki állítólag részt vett a tavaly október 7-i, Izrael elleni támadásban.

(Reuters/Al Jazeera)

The post Megölték az Iszlám Dzsihád két parancsnokát first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed