Zárnak a balatoni éttermek, lesz, aki sajnos örökre

A hideg hónapokban szinte lehetetlen túlélni a Balaton környékén. Több jól ismert helyet is árulnak az Ingatlan.com-on.

Mi történt? A Pénzcentrum több olyan hirdetést is talált, ahol valamilyen kultikus balatoni étterem ingatlanját kínálják eladásra. Tehát akik nemcsak a nyári szezon zárultával, hanem végleg lehúzhatják a rolót.

Több ebből

Kormányokon átívelő álom valósul meg, a Balatonhoz jön a MotoGP és a Superbike vb
Az árvízinfók eltitkolt sztárvendége: a miniszterelnök

Miért fontos ez? A cikk is összefoglalja: az iparági szereplők közül sokan ma is, a covid után is problémákkal küzdenek. A turizmus azóta sem állt helyre, a járvány utáni energiaválság, gazdasági nehézségek és az infláció pedig tovább mélyítették a problémákat. A vidéki, különösen a balatoni, Balaton-felvidéki helyeknek speciális akadálya a a szezonalitás, ami gátja a folyamatos, megbízható bevételt jelentő működésnek.

Mit jelent ez a gyakorlatban? A híroldal az Ingatlan.com kínálatában a Balaton térségére szűrve 216 találatról ír az étterem, vendéglő, illetve az egyéb vendéglátó egység kategóriában, benne balatoni partszakasszal rendelkező településeken található bisztrókkal, strandbüfékkel, pubokkal, borászatokkal is. A sikeres, akár több évtizede üzemelő helyeket külön listázzák a cikkben, íme:

Zománc Bisztrócska, Vászoly

Tűzkert Étterem, Tihany

Mángold Bisztró, Balatonfüred

Veganeeta Home, Balatonalmádi

Völgyhíd Étterem&Rét, Kőröshegy

Petendi Langalló, Vigántpetend

Hogyan tovább? A szezonalitás ügyével több iparági szerveződés foglalkozik évek óta. Az egészéves működés volna a kívánatos, csakhogy a vendégforgalom a hideg hónapokban brutálisan bezuhan, és távolról sem hozza az elvárt számokat.

The post Zárnak a balatoni éttermek, lesz, aki sajnos örökre appeared first on Forbes.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed