Lázgörcsöt kapott és elvesztette az eszméletét egy kétéves kislány, rendőrautóval vitték kórházba

Lázgörcsöt kapott és elvesztette az eszméletét egy kétéves kislány Budapesten. A Készenléti Rendőrség közleménye szerint egy anya kiabált segítségért karjaiban a gyermekével a Gát utcában. Amikor a járőrök odaértek, látták, hogy a kisgyerek eszméletlen. Az egyik járőr kitapintotta pulzusát, és ellenőrizte, hogy lélegzik-e, miközben a másik a mentőket értesítette. Majd ellenőrizték azt is, hogy nincs-e idegen tárgy a légútjaiban.

Az egyre nehezebben lélegző kislány állapota egy-két perc alatt egyre súlyosabbra fordult, szájából váladék folyt, miközben teste kezdett elernyedni. A járőrök látva, hogy minden perc számít, úgy döntöttek, rendőrautóval viszik be a kórházba.

Megkülönböztető fény- és hangjelzést használva igyekeztek vele és édesanyjával minél előbb a kórházba érni. Rádión értesítették a központot, ahonnan jelezték érkezésüket a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetnek. Így amikor hét perc alatt odaértek, az ügyeletes orvos és a nővérek már várták őket, majd azonnal megkezdték a gyermek ellátását.

A kórház tájékoztatása alapján a kislányt éjszakára benn tartották megfigyelésre. Jelenleg jó általános állapotban van.

The post Lázgörcsöt kapott és elvesztette az eszméletét egy kétéves kislány, rendőrautóval vitték kórházba first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed