444: Magyar Péter Tisza-LMP-Kutyapárt koalíciót tervezett a Fővárosi Közgyűlésbe

Magyar Péter, Vitézy Dávid és Kovács Gergő néhány héttel ezelőtt arról egyeztetett, hogy a Fővárosi Közgyűlésben a Tisza Párt, az LMP és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt részvételével létrehoznának egy Fidesz- és DK-mentes koalíciót – állítja a 444 pénteki cikke több forrásra hivatkozva.

A lap értesülései szerint a terv az volt, hogy az összesen 16 mandátummal rendelkező három ellenzéki párt kész helyzet elé állítaná Karácsony Gergely főpolgármestert, és nem támogatnák sem Kiss Ambrus, sem Tüttő Kata főpolgármester-helyettesek újraválasztását. Helyette Vitézy valamilyen formában a hatáskörébe venné a BKV-t, a BKK-t és a Budapesti Közművek Zrt.-t, így nem lenne szükség e cégek mostani vezetőire sem.

Magyar javaslatai között szerepelt egy gyalogos híd a Dunán, BKK-rendészet felállítása, köztéri művészetek támogatása, több sétálóutca és zöldfelület. A politikus azonban továbbra sem vállalna tényleges szerepet a fővárosi politikában – állítja a 444 cikke.

A hírportál úgy tudja, hogy a terv végül a Kutyapárton bukott el, mert egyrészt ódzkodnak a más pártokkal való hivatalos együttműködéstől, másrészt nem értettek egyet azzal, hogy a Karácsony ne jelölhessen magának helyettest, harmadrészt nem tetszett nekik azt sem, hogy a nagy felhatalmazást szerző Tisza nem vállalt volna semmilyen felelősséget.

Kovács, a Kutyapárt elnöke megerősítette 444-nek a találkozóról szóló értesülést, Vitézy viszont azt állította, hogy erről most hall először.

The post 444: Magyar Péter Tisza-LMP-Kutyapárt koalíciót tervezett a Fővárosi Közgyűlésbe first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed