Olcsóbb lett a tűzifa, mint tavaly, de 2022-höz képest még mindig elég drága

Sokkal jobb helyzetben vághatnak neki a télnek a fával fűtők 2024-ben, mint a legutóbbi években – írja a Pénzcentrum.hu.

A KSH legfrissebb adataira hivatkoznak, miszerint:

Egy mázsa fabrikett például augusztusban majdnem 4 százalékkal olcsóbb volt, mint egy évvel korábban. 2023-ban nyár végén még 17 980 forintot kellett fizetni ennyi tüzelőért, mialatt a múlt hónapban az országos átlagár 17 270 forint volt.
A tűzifa árcsökkenése látványosabb, majdnem 8 százalékkal kerül kevesebbe egy mázsa egységes, fűrészelt tűzifa, mint egy évvel ezelőtt. Augusztusban az országos átlagár 7640 forint volt, egy évvel korábban pedig még 8270 forint.

Hozzátették, 2022 őszéhez képest jócskán fennragadtak a tüzelőárak: a brikett idén augusztusban 63,4 százalékkal volt drágább, mint 2022 augusztusában, a tűzifa mázsája pedig majdnem 52 százalékkal kerül többe manapság.

És hogy mire lehet számítani? Októbertől beindulhat az áremelkedés, ahogy hirtelen mindenki elkezd betárazni tüzelőből, ezért is lehet érdemes még idejekorán lépni. Az is kiderül cikkükből, hogy az Agrárminisztériumnak nincs tudomása a kormány olyan szándékáról, hogy 2024. évben hatósági árat vezessen be a tűzifára.

The post Olcsóbb lett a tűzifa, mint tavaly, de 2022-höz képest még mindig elég drága first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed