Levetkőztettek egy brit kamaszt egy egyiptomi reptéren, mert nem hitték el, hogy lány

Megalázó vizsgálatnak vetettek alá egy 15 éves brit lányt az egyiptomi Hurghada repterén – írja a Mirror című brit bulvárlap.

Caitlyn Disley a családjával érkezett nyaralni az észak-afrikai országba. Miután landolt a gépük, az egyiptomi hatóságok ellenőrizték a család iratait. Mivel Caitlyn frizurája rövidebb annál, mint amilyet az útlevelében szereplő fotó készítésekor viselt, a hatóságok azzal gyanúsították meg a családot, hogy egy fiút utaztatnak a lány útlevelével.

Közölték a családdal, hogy amíg Caitlyn nem bizonyítja be, hogy lány, nem hagyhatják el a terminált.

Caitlynt egy szobába kísérték, ahol egy nővér előtt fel kellett emelnie a melltartóját, hogy az megnézhesse a melleit. A nővér aztán le akarta vetetni a lánnyal a bugyiját is, de a család határozott tiltakozására eltekintett ettől, és megelégedett annyival, hogy Caitlyn szorosan összehúzta magán a rövidnadrágját, hogy a nővér láthassa, nincsnek férfi nemi szervei. Miután ez megtörtént, a családot útjára engedték, de az incidens mindenkiben mély nyomokat hagyott, különösen Caitlynben.

Caitlyn apja, Tom Disley azt mondja, azért hozták nyilvánosságra a történetet, hogy figyelmeztessék az embereket az efféle veszélyekre. Miután a család hazatért Angliába, Tom kapcsolatba lépett Lisa Nandy parlamenti képviselővel, aki megígérte, hogy a megfelelő minisztérium elé viszi a botrányos ügyet.

A Human Dignity Trust nevű emberijogi szervezet közölte, Egyiptomban nem ritkák a hasonló esetek, különösen az LMBTQ közösség tagjait szokták megalázó helyzetbe hozni a hatóságok. Mivel Egyiptomban törvény tiltja a férfiak közötti szexuális kapcsolatot, előfordul, hogy a meleg férfiakat zaklatják, megalázzák.

The post Levetkőztettek egy brit kamaszt egy egyiptomi reptéren, mert nem hitték el, hogy lány first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed