Elkezdték vizsgáztatni a tanárokat a Nat-ból

Szeptember elején a pedagógusok kötelező továbbképzése és számonkérése, amely alatt meg kell újítaniuk ismereteiket a Nemzeti alaptantervvel (Nat) és az Óvodai nevelés országos alapprogramjával kapcsolatban – tudta meg a Népszava.

Az  előírt, 10 órás távoktatási képzést a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által biztosított platformon kell elvégezniük, a vizsga sikeres teljesítéséhez húsz kérdésből tizenötre kell helyesen válaszolniuk. A képzést és a vizsgákat legkésőbb 2025. január 31-éig kell teljesíteni – emlékeztetett a lap. A „képzés” úgy zajlik, hogy a tanárok letöltik a szakjuknak, oktatott tárgyaiknak megfelelő csomagot, elolvassák-megtanulják, és végül vizsgázniuk kell belőle, vagyis nincsen semmilyen online-oktatás ezzel kapcsolatosan.

A belügyi tárca tájékoztatása szerint először az óvodapedagógusok előtt nyílt meg a felület, közülük többen már le is vizsgáztak.

A képzést és a vizsgákat minden pedagógusnak teljesítenie kell, kivéve, ha nyugdíjazás miatt valaki a munkavégzés alóli mentesítés idejét tölti.

A kötelező képzést és vizsgáztatást nemcsak a szakszervezetek, hanem a kormány által létrehozott Nemzeti Pedagógus Kar is bírálta – emlékeztetett a Népszava.

Kapcsolódó
Megjelent Pintér Sándor rendelete a NAT-vizsgáról, mobiltiltásról
Hiába volt a tiltakozás, mától hatályos.

The post Elkezdték vizsgáztatni a tanárokat a Nat-ból first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed