Iskolát ért légicsapás Gázavárosban

Legalább huszonkét emberrel végzett egy belső menekülteket elszállásoló iskolát ért izraeli légicsapás Gázavárosban – közölték szombaton a palesztin hatóságok. Az izraeli hadsereg jelentése szerint a Hamász egyik parancsnoki központjára mértek csapást, írja az MTI.

Többnyire nők és gyerekek haltak meg a szombati légicsapásban – közölte a gázai egészségügyi minisztérium.

A Hamász által irányított kormányzati médiahivatal tájékoztatása szerint 13 gyerek és 6 nő van a halottak között. Az izraeli hadsereg azonban azt állítja, hogy az egykoron iskolának használt épületben a Hamász parancsnoki központja működött, és újfent azzal vádolta a palesztin szervezetet, hogy polgári létesítményeket használ katonai célokra.

A Reuters helyszíni felvételein felrobbantott falak és kiégett bútorok láthatók, az egyik szoba mennyezetén pedig lukak, melyeken át az emberek a holmijukat próbálták kimenteni. Az egyik szemtanú, Szaid al-Malahi beszámolója szerint a két rakéta az iskola játszóterén levő gyerekeket és nőket találta el, a közelben egyetlen férfi sem tartózkodott.

A Gázai övezet déli részén található Rafahban négy egészségügyi dolgozóval végzett egy minisztériumi raktárépületeket eltaláló izraeli légicsapás – közölte a gázai egészségügyi minisztérium, hozzátéve, hogy a mentők nem tudtak a halottak vagy a sérültek közelébe jutni.

Az izraeli hadsereg közleményben tudatta, hogy a május óta Rafahban tevékenykedő csapatai az elmúlt hetekben több tucat fegyveressel végeztek, továbbá felszámolták a katonai infrastruktúrát és az alagútaknákat is.

The post Iskolát ért légicsapás Gázavárosban first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed