Lesújtó légifotókon Magyarország legnagyobb szellemvárosa

A Balatontól alig öt kilométerrel található Szentkirályszabadján 1989-ig orosz katonák ezrei teljesítettek szolgálatot, de mára visszavette a teljes területet a természet. Erről árulkodnak Borbély Krisztián közelmúltban készített fotói is.

A fényképész szeptember elején szállt magasba a drónjával, hogy a felhők alól örökítse meg a döbbenetes látványt. Amerre a szem ellát, elhagyatott épületek látszanak omladozáshoz közeli állapotban. A támaszponton egykor külön iskola, óvoda, mozi, színház, kórház, kocsma és bolt is működött, de erre ma már szinte semmi nem emlékeztet.

A lakónegyed 1996 óta árválkodik gondozatlanul a természet lágy ölén. Idén májusban urbexes körökből szivárgott ki, hogy a magyar Csernobilként is gyakran emlegetett magánterület tulajdonosa úgy döntött, hogy fizetőssé teszi a belépést Szentirályszabadjára. A hely bejáratait biztonsági őrök vigyázzák. A belépő fejenként kétezer forint, amelyről nyugtát adnak. Az épületek belsejéről néhány éve olvasónk készített szintén döbbenetes fotókat, ezeket itt tekinted meg.

A most bemutatott fotók Borbély Krisztián munkáját dicsérik, felvételeiből korábban többet is megmutattunk honlapunkon: egyebek mellett világvége hangulatú fotókon örökítette meg a tiszakécskei szellemfalut, bravúros fotókat készített hazánk legrégebbi templomáról és Magyarország leghosszabb mesterséges taváról.

A természetfotós kiváló munkáit az Ambient Lights Facebook- és Instagram-oldalán egyaránt érdemes követni.

Kapcsolódó
Drámai fotókon és videón a Dömöst megtámadó Duna
A vízügyi szakemberek fotóst kértek meg a vízmércék leolvasására, melyekre az árvíz miatt nem lehetett jól rálátni. Repült is a drón a mércék fölé.

The post Lesújtó légifotókon Magyarország legnagyobb szellemvárosa first appeared on Sokszínű vidék.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed