Négy településen tartanak választást vasárnap

Négy településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Sajóivánkán, Újsolton, Belsősárdon polgármestert, Pécsen pedig egyéni választókerületi képviselőt választanak. Valamennyi választásra azért van szükség, mert a júniusi általános választáson szavazategyenlőség alakult ki az első helyen végzett jelöltek között.

Mint az MTI írja, a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Sajóivánkán a vasárnapi polgármester-választáson Mándoki Angelika és Seszták Ottó független jelöltek versengenek a polgármesteri címért. Az időközi voksolásra a júniusi önkormányzati választás eredménytelensége miatt van szükség, akkor az élen szavazategyenlőség alakult ki kettejük között, mindketten 182-182 voksot kaptak. A júniusban független indulóként 8 szavazatot összegyűjtő Zsirka Gyula az időközi választáson nem indul újra. A választási névjegyzékben több mint 500-an szerepelnek.

A Bács-Kiskun vármegyei Újsolton Gergelyné Mészáros Renáta és Galauner Beáta független jelöltek indulnak a polgármesteri címért. Az időközi választást azért írták ki a községben, mert a június 9-ei voksoláson az élen szavazategyenlőség alakult ki. Az akkori öt jelölt közül most csak ketten vállalták az újabb megmérettetést. Korábban Galauner Beáta 29, míg Gergelyné Mészáros Renáta 23 szavazatot szerzett az érvényes 99 voks közül. A választói névjegyzékben csaknem 150-en szerepelnek.

Szavazategyenlőség miatt kell időközi polgármester-választást tartani a zalai Belsősárdon is, ahol júniusban a jelenlegi polgármester, Vida József és kihívója, Rákosné Vida Anikó Mária egyaránt azonos számú, 50-50 szavazatot kapott. A mostani időközi választáson ugyancsak ketten indulnak az alig száz lakosú községben.

Pécsen a 15. számú egyéni választókerületben szavazategyenlőség miatt tartanak időközi képviselő-választást. A voksokért Fürj Csaba (Péterffy Attila Pécs Jövőjéért Civil Egyesület), a körzet jelenlegi egyéni képviselője mellett további három aspiráns, Kővári János (Fidesz-KDNP-Összefogás Pécsért Egyesület), Horváth Sándor László (Mi Hazánk) és Körömi Attila (független) verseng. A választói névjegyékben több mint 6500-an szerepelnek, ők a választókerület hat szavazókörében adhatják majd le voksaikat. A júniusi választáson hat jelölt indult a választókerületben, a legtöbb szavazatot akkor Vörösné Deák Andrea és Fürj Csaba kapta, 1224-1224-et. Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

The post Négy településen tartanak választást vasárnap first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed