Aggasztó előjelek után, óriási hajrával nyert Eb-t a paratriatlonista Mocsári Bence

Mocsári Bence megnyerte a franciaországi Vichyben rendezett paratriatlonos Európa-bajnokságot a PTS5-ös kategóriában.

A magyar szövetség közlése szerint „aggasztó előjelekkel indult a verseny”, ugyanis az úszás előtt eleredt az eső a franciaországi Vichy-ben, ami akár kockázatossá, balesetveszélyessé tehette volna a kerékpáros szakaszt – Mocsári is elesett Párizsban –, végül azonban nem volt gond.

A 24 éves, olimpiai ötödik Mocsári óriási hajrával 56 perc 48 mp alatt ért célba, és egyetlen másodperccel előzte meg a portugál Filipe Marquest.

A harmadik helyen az ír Tom Williamson végzett.

Ez karrierem fénypontja, az biztos! Nagyon kemény menet volt. Őszintén, nagyon elfáradtam, kiadtam mindent magamból, de közben élveztem is a versenyt.

Jólesett elsőként átszakítani a célszalagot. Nagy sprint volt a vége, de nagyon jó volt nyerni. Innen már csak felfelé szeretnék menni, ami talán túlzásnak hangzik, de ez egy szép eredmény és keményen megdolgoztunk érte, amiből kijött ez végre. Jó volt az 5. hely a paralimpián, de ott elestem, pedig anélkül meglett volna a 4. hely és ez most egy jó revans. Jólesett végre kiadni magamból mindent és a maximumot nyújtani” – idézi a szövetség közleménye Mocsári Bencét.

Szombaton Lehmann Csongor az épek versenyében ugyancsak aranyérmet szerzett.

Kapcsolódó
Lehmann Csongor minden riválisát lehajrázva aranyat nyert a triatlon Eb-n
Beváltotta a reményeket, miszerint az éremszerzés lesz a célja.

The post Aggasztó előjelek után, óriási hajrával nyert Eb-t a paratriatlonista Mocsári Bence first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed