Magas minőség és innováció a mobilgarázs piacon

A könnyűszerkezetes épületek hazai piacán egyre nagyobb népszerűségnek örvendő
MobilGarázsBolt.hu mögött álló elkötelezett vállalkozó, Karosi Roland a lengyelországban
szerzett tapasztalatait hasznosítva építette fel a MobilGarázsBolt.hu márkát.

 „Miután ráébredtem, hogy vállalkozó típus vagyok, elkezdtem saját cégben gondolkodni. Több dolog merült fel bennem, aztán a Varsóban megszerzett lengyel tudásomnak köszönhetően jött szembe ez a termék” – mondta a cégvezető a könnyűszerkezetes épületekről. Lengyelországban, ahol ez piac már akkor virágzott, észrevette a mobilgarázsokban rejlő lehetőséget, majd 2015-ben indította el vállalkozását a magyar ügyfelek örömére. 

Kihívásokkal teli utazás a siker kapujáig

„Akkoriban kevés cég foglalkozott hasonló termékekkel: csak 2-3 hazai és 3-4 lengyel vállalkozást találtam, szóval jókor voltam jó helyen” – emlékszik vissza. A lengyel gyártókkal való együttműködés kezdetben tele volt kihívásokkal, de az akadályok csak megerősítették eltökéltségét. Gyorsan felismerte, hogy a siker kulcsa a minőségben és megbízhatóságban rejlik. Miután 2 évig egy lengyel cég közvetítőjeként értékesítette a könnyűszerkezetes tárolási megoldásokat, 2017-ben megalapította a MobilGarázsBolt.hu-t és új gyártópartnerek után nézett. Meglehetősen nagyok voltak az elvárásai, így 7-8 gyártót „fogyasztott el”, mire megtalálta az ideális partnereket.

„A kezdeti próbálkozások után, a folyamatos vásárlói visszajelzésekre alapozva, mára több stabil szerződött lengyel beszállító is garantálja, hogy minden igényt kielégítő termékpalettával álljunk rendelkezésre, a legkedvezőbb áron elérhető SZTENDERD minőségi kiviteltől a PRÉMIUM kategórián át a DELUX termékekig – amelyek már ötcsillagos épületek, magas minőségű anyagokból, a legigényesebb részletkidolgozással. Nagy hangsúlyt fektetünk az egyedi igényekre is, hiszen az előre méretezett termékek kevés esetben nyújtanak igazi megoldást a tárolási problémákra.”

Modern kukatároló minőségi alapanyagokból (fotó: Karosi Roland)

A minőség és anyagválasztás szempontjai

Meggyőződése, hogy a siker egyik alapköve a jó minőségű anyagok használata. „Van egy bizonyos szint, amit megkívánunk a gyártás során” – magyarázza Roland, azzal indokolva a magasra tett lécet, hogy mindig felháborítja, amikor azt látja, hogy egy vállalkozás megvezeti a hozzá nem értő vevőket. A könnyűszerkezetes épületek piacán sok az irreálisan olcsó, bóvli termék, amivel könnyű átverni a kevésbé tudatos vásárlókat. Ebbe a sorba nem akart beállni, és – szoros együttműködésben a külföldi gyártópartnereivel – inkább folyamatosan fejleszti a MobilGarázsBolt.hu kínálatát, sőt, magát az oldalt is, amelyen helyet kapott egy 3D tervező alkalmazás is. A paletta annyira sokoldalú lett, hogy eldöntötte: újabb márkát vezet be a magyar piacra.

Szigetelt (szendvicspanel) raktárépület (fotó: Karosi Roland)

A szeptemberben induló pulion.hu-val, ami már csak és kizárólag magas minőségű termékeket kínál, Roland és csapata a külföldi piacokat is szeretné a későbbiekben meghódítani, hiszen ott folyamatosan nagy igény mutatkozik minőségi épületekre és tárolókra. A PULION kínálatában lemezelt, szigetelt vagy vakolt mobilgarázsok és motorgarázsok, kerti tárolók, kukatárolók és egyéb tárolási megoldások szerepelnek, de a termékpalettát idővel bővíteni tervezik fából épült garázsokkal és más hasonló termékekkel is. „Szeretnénk edukálni a magyar piacot, hogy az ügyfelek tudatosabban választhassanak és megfelelő kivitelezőt találjanak a megálmodott épületük felépítéséhez” – zárta gondolatait Karosi Roland.

The post Magas minőség és innováció a mobilgarázs piacon appeared first on Forbes.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed