Csíki Sör: súlyos állítások az állami pénzekkel kitömött sörgyárról

Veszteséges évek, hatalmas adósság, állami támogatások, fizetésképtelenség, bevont diplomataútlevél – így alakul a Csíki Sör sorsa.

Mi történt? A Magyar Hang írta meg, hogy a Tiltott Csíki Sör gyártója súlyosan veszteséges, évről évre veszteséget termelnek, miközben az árbevétel csak minimálisan növekedik. Ezzel együtt a cég összforgalmának a háromszorosa az adósságállomány, a dolgozók száma pedig folyamatosan csökken. Emellett a lap beszámolt arról is, hogy a Csíki Sör mögött álló Lénárd András másik vállalkozása a csipszgyár is erősen veszteséges, hiába kapott 1,7 milliárd forintos támogatást a magyar államtól, az adósságaik meghaladják az éves forgalmat.

Reakció. Megszólalt az ügyben Lénárd András is, aki szerint minden negatív információ csak ferdítés vagy a nagy egésznek csak egy kiragadott darabja, és a Csíki Sör növekvő pályán van.

De azért kiszáll az üzletből.

Nem csak a sör- és a csipszgyárat adta el, hanem az étterem-bizniszből és a fesztiválszervezésből is kiszállt. A Székelyhon információi szerint körülbelül 50 millió euróért, azaz nagyjából 19 milliárd forintért értékesítette az 50%-os részesedését.

Háttér. Lénárd Andrásnak kiváló kapcsolatai voltak a kormánnyal és rengeteg támogatást kapott Magyarországról, egy ponton már annyira kellemetlen ügyei voltak, hogy Szíjjártó Péter visszavonta Lénárd diplomata-útlevelét.

The post Csíki Sör: súlyos állítások az állami pénzekkel kitömött sörgyárról appeared first on Forbes.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed