Oroszország nem fog nukleáris fegyvereket tesztelni, de van egy feltétele

Oroszország nem fog nukleáris fegyvereket tesztelni – jelentette ki hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök fegyverzetellenőrzésért felelős megbízottja, ám ezt ahhoz a feltételhez közötte, hogy az Egyesült Államok tartózkodik a kísérletektől.

A Reuters felidézte, hogy a Rosszijszkaja Gazeta című orosz, állami lap a múlt héten közölt interjút Andrej Szinicinnel, a Novaja Zemlija nukleáris kísérleti telep vezetőjével, aki azt állította, hogy a telep készen áll a teljes körű tesztelés újrakezdésére.

Szergej Rijabkov külügyminiszter-helyettes, fegyverzetellenőrzésért felelős megbízott hétfőn viszont azt mondta: „semmi nem változott”.

Ahogyan azt az Oroszországi Föderáció elnöke meghatározta és megfogalmazta, végezhetünk ilyen teszteket, de nem fogjuk megtenni, ha az Egyesült Államok tartózkodik az ilyen lépésektől

– fogalmazott.

Rijabkov hozzátette, hogy a nukleáris kísérleti telepen az előkészületeket annak érdekében hajtották végre, hogy az „teljesen készen álljon”, válaszul az Egyesült Államok intézkedéseire, amely szerinte fejlesztette saját tesztelési infrastruktúráját.

Az Egyesült Államok és európai szövetségesei latolgatják mostanában, hogy engedélyt adjanak-e Ukrajnának a nyugati támogatás keretében szerzett rakéták használatára Oroszország mélységi területein. Arról, hogy Oroszország újraindíthatja az atomkísérleteit, ennek kapcsán esett szó az utóbbi időben.

The post Oroszország nem fog nukleáris fegyvereket tesztelni, de van egy feltétele first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed