Hárman meghaltak Szedresnél, két és fél év fogházat kapott a vétkes traktoros

Két és fél év fogházbüntetésre ítélte a Szekszárdi Járásbíróság azt a traktorost, akiinek a figyelmetlensége miatt három ember is meghalt Szedresnél.

A Szekszárdi Törvényszék közleménye szerint a férfi 2019 október másodikán Tengelic irányából tartott Szedres felé a 6235-ös számú mellékúton egy mezőgazdasági vontatóból és a hozzá kapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvénnyel.

A férfi a 6235-ös számú mellékút és a 631-es számú főút kereszteződéséhez érve a Stop tábla ellenére nem adott elsőbbséget a neki jobbról érkező, 115-120 km/óra sebességgel haladó kocsinak. Az autón az éjszakai látási viszonyok ellenére csak a tompított fény volt felkapcsolva, a jobb oldalon pedig csupán a helyzetjelző működött.

A vádlott a járműszerelvénnyel megállás nélkül az útkereszteződésbe hajtott, ekkor a személygépkocsi a szerelvény vontató jobb hátsó kerekének és vonószemének ütközött. A baleset következtében az autóban utazók közül hárman meghaltak, a sofőr pedig súlyosan megsérült. A traktoros nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. A balesetet megelőzően a személygépkocsi vezetője és utasai nem használták a biztonsági öveiket.

A járásbíróság két és fél év fogházra és öt év járművezetéstől eltiltásra ítélte a traktorost halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségé miatt. A büntetés kiszabása során figyelembe vette a nagyfokú sértetti közrehatást. A férfi a büntetés felének kitöltése után bocsátható a leghamarabb szabadlábra, és kötelezték a kétmilliós bűnügyi költség megfizetésére is. A traktoros és védője felmentésért fellebbezett, míg az ügyész három napot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozata megtételére.

The post Hárman meghaltak Szedresnél, két és fél év fogházat kapott a vétkes traktoros first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed