Munkásszállót építene a török gyorséttermes, útját állná a makói önkormányzat

Egy önkormányzattól tavasszal megvett ingatlanon építene munkásszállót egy török gyorséttermet működtető cég Makón, de a helyi önkormányzat ezt nem engedné neki – írja a Szegeder egy helyi lap, a Makói Csípős cikke alapján.

Az önkormányzat honlapjára felkerült előterjesztés szerint a képviselő-testület olyan határozati javaslatot készített elő, amely nem támogatná a beruházását.

A lap a dokumentum alapján azt írja, a makói önkormányzat még idén márciusban adott el egy ingatlant nettó 25,3 millió forintért a Duna Dönernek. A májusban megkötött szerződésben azt vállalták, hogy a területen üzembővítést hajtanak végre. Szeptemberben azonban arról tájékoztatták az önkormányzatot, hogy az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. által kiírt, Munkásszállások a versenyszférában című pályázatot adnák inkább be.

A programban 80–200 férőhelyes munkásszállókat lehet létesíteni, kedvező feltételek mellett.

A Duna Döner indoklásában azt írta, hogy a 80 fős szállón részben az ő saját alkalmazottaik, részben az ipari park egyéb vállalkozásainak munkavállalói tudnának megszállni. A cég elsődlegesen a makói térségből, valamint a környező járásokból és régiókból kíván munkaerőt találni. Második lehetőségként a vajdasági és romániai magyar lakta területekről tervez toborozni és elszállásolni. Ha ez sem sikerül, akkor jönnének az „egyéb térségből származó” munkavállalók.

Makón a júniusi önkormányzati választáson a fideszes Farkas Éva Erzsébet tudott újrázni polgármesterként, ezért nem valószínű, hogy a szerdára időzített, elutasító szándékú határozaton, elfogadása esetén, a következő önkormányzat változtatna.

The post Munkásszállót építene a török gyorséttermes, útját állná a makói önkormányzat first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed