Nem találtak felelőst a hét hónapos kisfiú ügyében, aki a visszabüfizett tápszertől fulladt meg

Gyanúsítás nélkül megszüntették a nyomozást annak – a nevelőszülőknél elhelyezett – hét hónapos kisfiúnak az ügyében, aki február elején fulladt meg Tarnaörsön – tudta meg a 24.hu.

Értesüléseink szerint az orvosszakértő megállapította: semmi jele nincs annak, hogy a több gyermeket nevelő szülők bármit is mulasztottak volna, amikor visszabüfizett tápszertől a gyerek megfulladt. Az ügyben kihallgatott tanúk elmondása szerint a nevelőszülők megfelelően gondoskodtak a kisfiúról, és azonnal mentőt hívtak hozzá, amint észlelték, hogy nagy a baj.

A megrázó eset február elején történt, amikor is a nevelőanya tápszerrel etette a csecsemőt, és miután befejezte az etetést, betette a picit az ágyába, majd kikísérte a náluk lévő vendéget a kapuhoz. Mire visszaért a házba, addigra a kisfiú megfulladt. Úgy tudjuk, hogy ezt követően a nevelőapa megpróbálta újraéleszteni a babát, és azonnal értesítették a mentőket is. Mentőhelikoptert is riasztottak a helyszínre, de a kicsi életét már nem lehetett megmenteni.

Konkoly Thege László, a Heves Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt közölte: a rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettessel szemben az országos mentőszolgálat bejelentése után.

Tarnaörsön tápszerrel történt etetést követően a kiságyában, alvás közben meghalt egy hét hónapos csecsemő annak következtében, hogy –  a megállapítható tényállás szerint – az általa előzőleg elfogyasztott étel egy részét visszaöklendezte, így a gyomortartalma részben a légcsövébe jutott

– közölte az ügyész, hozzátéve: a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság senkit sem hallgatott ki gyanúsítottként a történtek után, és már a felderítési szakban megszüntető határozatot hozott.

Ennek az az oka, hogy a rendelkezésre álló adatok, illetve bizonyítási eszközök alapján nem volt megállapítható bűncselekmény elkövetése. A  határozat ellen az érdekeltek nem jelentettek be panaszt, így az jogerőre emelkedett.

The post Nem találtak felelőst a hét hónapos kisfiú ügyében, aki a visszabüfizett tápszertől fulladt meg first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed