Idegesítő hiba jelentkezett az iPhone 16 Prónál

Alig pár napja kapták kézhez új telefonjukat az iPhone 16 Pro megrendelői, máris bosszantó hibára panaszkodnak – számolt be róla a 9to5Mac. A tulajdonosok elmondása szerint a szeptember 20-án megjelent eszközök kijelzője nem érzékel egyes érintéseket, ami többek között a gépelést is megnehezíti.

A technológiai portál szerint a rendellenesség hátterében nem hardveres, hanem szoftveres probléma áll, ami jó hír, hiszen ebben az esetben egy jövőben érkező iOS frissítés valószínűleg meg fogja oldani.

A malőrt feltehetőleg egy olyan funkció túlérzékenysége okozza, amelynek feladata az lenne, hogy figyelmen kívül hagyja a telefon kijelzőjét ért véletlen érintéseket.

A felhasználók szerint amikor valamelyik ujjuk a képernyő egyik széléhez ér használat közben, azt az iPhone 16 Pro – helyesen – ignorálja, azonban ezt követően sok, a kijelző elejét érő, szándékos érintés sem kerül érzékelésre. Ezt a jelenséget egy közösségi oldalon megosztott videó kiválóan bemutatja:

A probléma akkor is jelentkezhet, ha valaki csak egyszerűen kezében tartja a telefont, úgy, hogy ujjai két oldalról tartják azt. A hiba akkor észlelhető a leggyakrabban, ha a készüléken nincs tok, hiszen ilyenkor egyszerűbb hozzáérni a képernyő széleihez.

A hiba az iOS 18-at és az iOS 18.1 bétát futtató eszközökön is megfigyelhető.

Kapcsolódó
Nem lett fotós király az iPhone 16
Az első hely nem szerezte meg a Pro Max modell, de videózás terén még mindig nincs párja.

The post Idegesítő hiba jelentkezett az iPhone 16 Prónál first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed