Olyannal próbálkozik a magyar szövetség, amire még nem volt példa

A pénteken rajtoló, 2024/2025-ös szezontól a saját platformján közvetíti az első osztályú bajnoki mérkőzéseket a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) – jelentette be az MKOSZ honlapján Bodnár Péter főtitkár.

A sportvezető a döntés hátterét azzal magyarázta, hogy az eddigi együttműködő partnerük, az Antenna Hungária Zrt. olyan átalakuláson megy keresztül, amely miatt új fejlesztés vált volna szükségessé az együttműködés folytatásához.

Ha pedig már fejleszteni kell, akkor inkább úgy döntöttünk, a saját platformunk fejlesztésére költünk: az NB I. A-csoportos streamek is, az eddig az A-csoportos összefoglalók és az NB I. B-csoportos, valamint az alatti, bajnoki osztályú mérkőzéseket terjesztő Hunbasket.tv-re költöznek át. Az első hetekben ingyenesen, de regisztrációhoz kötve lesznek megtekinthetők a mérkőzések, és csak a tesztidőszak letelte után indul az előfizetéses rendszer

– jelentette ki a főtitkár.

A csapatoknak továbbra is lehetőségük van választani, hogy

a városi tévé vagy más szolgáltató által legyártott jelet,
ember által mozgatott kamerával rögzített jelet
vagy az automata kamera jelét adják fel terjesztésre a helyszíni szerveren keresztül.

„Ez az ő döntésük, hasonlóan ahhoz, hogy alkalmaznak-e speakert a közvetítés alatt vagy sem. Az amatőr mérkőzések természetesen továbbra is ingyenesen nézhetők majd” – tájékoztatott Bodnár.

A főtitkár a küszöbön álló idénnyel kapcsolatban kifejtette, a férfiaknál változatlanul 14 csapat vesz részt a bajnokságban, a nőknél viszont újra 12 csapat versenyezhet a legfelsőbb bajnoki osztályban. A férfiaknál ugyanakkor már nem lesz kötelező az U23-as sportoló szerepeltetése a mérkőzések első félidejében, a jegyzőkönyvbe viszont legfeljebb 4 nem hazai nevelésű sportoló írható be csapatonként, azaz legalább egy hazai nevelésű sportoló a mérkőzés teljes időtartama alatt a pályán tartózkodik majd.

The post Olyannal próbálkozik a magyar szövetség, amire még nem volt példa first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed