Magyar Péter: Vogel Evelin havi 5 millió forintot kap a Fidesztől és Kubatov Gábortól

Magyar Péter volt az ATV Egyenes Beszéd vendége szerda este, ahol először volt barátnője, Vogel Evelin mai interjújáról kérdezték.

Mint az ismert, Vogel úgy nyilatkozott az Indexnek adott interjújában, hogy Magyar „alapvetően nem bátor ember, ő az az ember, aki feltett mindent egy lapra. Neki nem volt elképzelése, meggyőződése, ő nem akart változást az országban. Mindig nagy volt a szája, de valójában ő a biztosra játszott”. Elmondása szerint Magyar aznap, amikor a volt feleségéről, Varga Juditról készült hangfelvételekkel bement az ügyészségre, nem sokkal korábban odaadta neki a laptopját és különböző dokumentumokat, hogy rejtse el azokat. Magyar úgy gondolta, sokkal erősebb ütőkártyát jelentenek a nála lévő hangfelvételek annál, mint amekkora hatást kiváltottak – vélekedett Vogel, aki nem tud róla, hogy volt párjának további hangfelvételek lennének a birtokában. A volt barátnő szerint a politikus elsősorban önmagát építette, míg csapata a szervezetépítésen igyekezett dolgozni. „Én voltam az, akin csapódott Péter haragja, az elégedetlensége. Nem volt ott velünk, nem dolgozott a többiekkel, nem volt meg a személyes kapcsolata, néha bejött, végigrohant az irodán”. Elmondása szerint Magyar egyszer az utcán üvöltözött vele, erre így emlékszik:

Ott megijedtem, fenyegetve éreztem magam, és féltem.

Minderre azt mondta a Tisza Párt elnöke az ATV-ben, hogy „borzasztó érzés, hogy egy ember, akit szerettem, akinek tavaly megkértem a kezét” elárulja őt, és a propagandamédiába próbálja lejáratni őt a KDNP volt propagandistája segítségével.  (Az interjút az a Gáll Csongor készített, aki korábban a Hír Tv munkatársa volt, és a Media1 azt írta róla, hogy 2018 és 2022 között 12 millió forintos vállalkozói szerződése volt a kisebbik kormányzópárttal, a KDNP-vel propagandavideók gyártására.)

Vogel kicsoda?

–  kérdezte Magyar Péter, arra utalva, hogy miért fontosak volt barátnője politikai, illetve egyéb meglátásai. Vogel Evelin havi ötmillió forintot kap a Fidesztől hónapok óta – állította Magyar, aki szerint erre öt tanú van rá. Megismételte: Vogel zsarolja őt és párját. (Ezt a mai napom Vogel Evelin tagadta). Magyar szerint Vogel interjúja azért épp most jött ki, mert a mérések szerint „pariban van.”

Arra a kérdésre, hogy miért nem ül be a fővárosi közgyűlésbe, Magyar azt mondta: nem tud ellátni egyszerre három-négy feladatot. Megismételte: nem ülnek be a fővárosi cégek vezetésébe, nem akarnak segíteni az “óbaloldal” átmentésében.

Vitézy Dávid esetleges főpolgármester-helyettesi támogatása, attól függ, milyen csomag része lesz – mondta Magyar. Ennél több konkrétumot azonban nem mondott el. Hozzátette: jelenleg túl sok a főpolgármester jogköre, Kiss Ambrust nem szavazzák meg főpolgármester-helyettesnek. Azt mondta Magyar, Csütörtökön találkozik Karácsony Gergellyel egyeztetni.

Azt is mondta: csütörtökre behívták a köztévébe, ennek ellenére a meghirdetett tüntetést megtartják. A Tisza Párt vezetője csütörtök reggel fél nyolckor az M1, majd 7 óra 50 perckor a Kossuth Rádió vendége lesz. „Elvileg fővárosi ügyekben, de persze tudjuk, hogy az adásmenetet a Karmelitában írják”, kommentálta a történteket.

The post Magyar Péter: Vogel Evelin havi 5 millió forintot kap a Fidesztől és Kubatov Gábortól first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed