Nem hiszed el, milyen autómegosztó indul Magyarországon

Bárkinek lehet saját furgonja. Persze, azért jogsi kell hozzá.

Mi történt? Megérkezett Magyarországra az 123 Transporter mobilalkalmazás, amivel kisteherautót lehet bérelni egy applikáción keresztül.

Hol és mikortól? A szolgáltatás 2024. szeptember 15-től összesen hét, Budapesten és Budapest környékén található OBI üzletház parkolójában érhető el. A kezdeti időszakban rendelkezésre álló, 20 L, XL és XXL méretű kisteherautót számláló flotta már 2024 októberében újabb 15 furgonnal bővül. Az autók mindhárom méretben azonos feltételekkel állnak a felhasználók rendelkezésére.

Mik a feltételek? A járművek az egész ország területén, külön kilométerdíj nélkül, időalapú bérléssel, a nap 24 órájában használhatók. A szolgáltatás 18 éves kortól, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezőknek, az 123 Transporter mobilapplikáción keresztül bármilyen papírmunka nélkül, teljesen digitálisan vehető igénybe.

Hogyan? A felhasználóknak le kell tölteni az applikációt, vezetői engedélyükről fel kell tölteni egy fotót, és már foglalhatnak is.

Mennyiért? Az 123 Transporter méltányos mérlegelés alapján nem számol fel plusz költséget az olyan kisebb károkért, amik a teherszállítás rendes velejáróinak számítanak. Aki szeretne, a baleseti károktól a lopásig terjedő káreseményre vonatkozó önrészcsökkentő konstrukció közül választhat, áll a cég közleményében.

Milyen típusú furgonokról van szó? A flottában Ford Custom és Ford Transit típusú kistehergépjárművek érhető el.

Kontextus. Az 123 Transportert 2020-ban alapították Ausztriában, a vállalat a kezdeti ausztriai sikerekre támaszkodva szolgáltatásait 2023-ban Németországban is elérhetővé tette, a következő állomás pedig Csehország lett 2024-ben.

The post Nem hiszed el, milyen autómegosztó indul Magyarországon appeared first on Forbes.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed