Károly király nem látogat el az idei klímakonferenciára

A Sky News információi szerint III. Károly nem látogat el a következő hónapban az Azerbajdzsánban, Bakuban rendezett COP29 klímakonferenciára.

Az uralkodó jól ismert arról, hogy nagy elánnal kiáll a környezetvédelmi ügyekért, tavaly például beszédet mondott a dubaji konferencia megnyitóján. Akkor a király arra buzdította a világ vezetőit, hogy tegyenek „valódi lépéseket” az éghajlati válsággal kapcsolatban.

A jövő héten ausztráliai és szamoai körútra indul a király, ami vélhetően elegendő terhelést ad neki a rákkezelés közepette, így még egy komolyabb utazást már nem vállal be egészsége érdekében.

A király egyetlen tengerentúli látogatása februári rákdiagnózisát óta júniusban volt, akkor Normandiába látogatott a D-napi megemlékezésekre.

Kapcsolódó
Bor és sajt hajtja a klímakirály autóját, de ezzel meg lehet menteni a bolygót?
Károly hercegnek mindig is szívügye volt Földünk sorsa, nincs ez másképp azóta sem, amióta ő lett a brit birodalom feje. De maradhat-e belőle királyként ugyanaz a szókimondó, a környezetvédelemről csípősen nyilatkozó ember, mint amilyen korábban volt? A klímakirály portréja.

The post Károly király nem látogat el az idei klímakonferenciára first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed