Több száz éves kocsma maradványaira bukkantak

Több száz éves kocsma maradványaira bukkantak a délkelet-angliai Dover tengerparti városában – számol be az Arkeonews. A szakértők a Dover Beacon nevű hatalmas beruházási projekt területén találták meg a leleteket.

A Canterbury Archaeological Trust – amely a projekt kezdetekor a munkálatokat vezette – szerint a helyszínen római, angolszász, és középkori korszakokból származó maradványokra számítottak, a várakozások pedig beteljesültek, de későbbi leletek is előkerültek. Április óta a kutatók egy egykori klubnál dolgoznak, ahol egy új kreatív és digitális központot fognak kialakítani. Itt fedeztek fel egy gödröt, amelyben korsók, agyagpipák és borosüvegek voltak.

A környéken korábban számos ősi tárgy került elő, köztük egy bronzkori csónak. Ross Lane, a Canterbury Archaeological Trust munkatársa szerint a gödörben korabeli hulladékok feküdtek, a maradványok dohányzáshoz és iváshoz kapcsolódnak, a régészek úgy vélik, hogy az egykori szemétdomb a kocsma hátsó udvarában volt.

A korsókat és az üvegeket egyaránt német területről hozhatták be. A korsók Bellarmine stílusúak, az ilyen edényeket a 16-17. században gyártották.

The post Több száz éves kocsma maradványaira bukkantak first appeared on National Geographic.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed