Orbán Krisztián: Csak karhatalommal lehetne fenntartani a rendet, ha a kormány kivezetné Magyarországot az unióból

A magát közgondolkodónak aposztrofáló vendégünk – aki a műsorban azt is kifejti, miért tartja el magától a közgazdász titulust – felvázolta, hogy miért félrevezető az orbáni világképen alapuló közbeszéd, hol vannak valójában a súlypontok a világgazdaságban: a nemzetközi kereskedelem értékláncainak tetején, ahová kívánatos lenne eljutnia az erre alkalmassá tett magyar vállalkozásoknak is.

Pályájukat ugyanakkor nehezíti az állam és a politika – nemzeti hagyománynak tekinthető – összefonódása, ami rendre elfojtja a bátor kezdeményezéseket.

A tág perspektívák bemutatása mellett jutott idő olyan pofon egyszerű kérdések megválaszolására is, minthogy az euró bevezetéséhez vagy az Európai Unióból való kilépéshez állunk-e közelebb, illetve: a republikánusok esetleges sikere a novemberi elnökválasztáson milyen kijózanító következményekkel járna az amerikai-magyar kétoldalú gazdasági kapcsolatokban.

Egy meglepő kutatási eredmény alapján pedig arról is beszéltünk, hogy megvan-e a potenciál Kínában a sokáig az Egyesült Államok dominálta, hegemón világgazdasági egyensúly megborítására, illetve milyen kockázatokat hordoz a nyugati világ – az USA és az EU – jövőjére nézve, hogy fundamentális kérdésekben sem tudnak egyetérteni az egyes politikai közösségek tagjai.

The post Orbán Krisztián: Csak karhatalommal lehetne fenntartani a rendet, ha a kormány kivezetné Magyarországot az unióból first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed