Hatalmas máglyát gyújtanak majd a szentendrei Duna-parton

Immár hagyományosan, minden évben összegyűlnek kicsik és nagyok kora ősszel és megépítik, majd pedig meggyújtják Szentendre legnagyobb máglyáját, hogy így búcsúzzanak el közösen az idei nyártól.

Az eseményt hetekkel korábban, a nyári szezon zárásaként, október elején szokták megrendezni, de most az időjárási viszonyok és az áradás átírta a forgatókönyvet.

Az idei tűzgyújtás október 19-én lesz. Ahogy arról a szervetők a Facebook-on beszámoltak, délelőtt 11-kor kezdődik az építés.

Az előző évekhez képest itt most még jobban számítunk a segítségetekre, mivel az árvíz után nehezebb lesz előkészíteni a területet a tűzhöz. A víz sok szemetet is hozott magával, ezért aki eljön és segít, az a Duna és a környezet tisztaságáért is tesz. Aki tud jönni és szeretne is máglyát építeni, azt szívesen látjuk 11-től a kavicsoson. Mindenki mással pedig este, sötétedéskor, a máglyagyújtáskor találkozunk. Van egy álmod/kívánságod? Írd le egy papírra, hozd el magaddal és dobd a máglyára. Ki tudja… Talán teljesül

– írták a posztban.

Kapcsolódó
Tízméteres lángokkal búcsúztatták a nyarat Szentendrén
Több százan gyűltek össze a Duna-parton a hatalmas tábortűzhöz.

The post Hatalmas máglyát gyújtanak majd a szentendrei Duna-parton first appeared on Sokszínű vidék.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed