Svájcban lehet a legkényelmesebben élvezni a nyugdíjas éveket, Magyarország a középmezőnyben

Egy nemzetközi felmérés rangsorolta a világ 89 országát aszerint, hol lehet a legkényelmesebben élvezni a nyugdíjas éveket. Több szempontot is figyelembe véve Svájc, Új-Zéland és Portugália végzett a lista élén. Magyarország a lista közepén áll – írja a Pénzcentrum.

89 országot rangsoroltak közel 17 ezer beérkezett válasz alapján, melyet hét fő szempont alapján állítottak fel: megfizethetőség, adókörnyezet,
barátságos környezet és emberek, vonzó lakóhely (hely, ahol szívesen élnének), kellemes éghajlat, tulajdonjogok tiszteletben tartása, egészségügyi ellátás fejlettsége.

A kutatásból kiderül, hogy Svájc legnagyobb vonzereje a nyugdíjasok számára a fejlett egészségügyi rendszere és a kedvező adókörnyezet. A ranglista negyedik helyén Ausztrália szerepelt a kényelmes nyugdíjas évek tekintetében. A válaszadók kiemelték a festői tájakat, a földrajzi látnivalókat, a barátságos hangulatot, a modern és szórakoztató életet. A 45 év feletti válaszadók körében Spanyolország ismét az ötödik legjobb országnak bizonyult a kényelmes nyugdíjas évek eltöltéséhez, és a felmérésben részt vevők az országot a legbarátságosabb nemzetnek tekintették.

Magyarország két helyet javított a világranglistán, mivel 2023-ban a 47., míg 2024-ben a 45. legvonzóbb ország voltunk a nyugdíjasok számára. A 45. hellyel Magyarország a világranglista közepén, európai ország között pedig a második harmadban állt 2024-ben, ahol legkellemesebben lehet élvezni a nyugdíjas éveket. Régiós országok közül Horvátország és Lengyelország néhány hellyel előrébb foglalt helyet a ranglistán, mint hazánk, míg Csehország, Szlovákia és Szlovénia, illetve a balti országok (Lettország, Észtország és Litvánia) hátrébb helyezkedtek el.

The post Svájcban lehet a legkényelmesebben élvezni a nyugdíjas éveket, Magyarország a középmezőnyben first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed