Videón, amint lerohanják a rendőrök az október 23-ára fegyveres akciót előkészítő csoport tagjait

A budapesti, XVI. kerületi Legenda Bowling Club térfigyelő kamerája rögzítette múlt szombat este azt, hogy a Terrorelhárítási Központ közreműködésével a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai lerohanják azokat a személyeket, akik a gyanú szerint október 23-ára fegyveres akció előkészítését szervezték – értesült a 24.hu.

A Veres Péter úti söröző felvételén látható, amint egy civil rendőrségi kisbusz áll meg az épület előtt, majd szirénázás közepette több civil ruhás rendőr a földre parancsol legalább két embert.

A söröző tulajdonosa lapunknak elmondta, az előzetes hírekkel ellentétben a csoport tagjai nem jártak a kocsmában. Ugyanakkor nagy károkat okozott nekik, hogy hírbe hozták a klubot a történtekkel. Mint elmondta, már két zenekar is lemondta a fellépését náluk és többen lemondták a hétvégi asztalfoglalásaikat, nem titkolva a döntésük okát.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ hétfőn erősítette meg, hogy figyelmeztetést kaptak egy október 23-ára szerveződő, fegyveres akcióról egy amerikai partnerszolgálattól. A kapott információk szerint egy online csoportban fiatalok beszélgetést folytattak egy védett személyeket érintő, közeljövőre tervezett akcióról. A KTK válasza szerint az operatív eszközökkel szerzett információk szerint „fegyverek beszerzését és használatát tervezik az akciót szervező fiatalok”.

A csoport részéről egy személy letartóztatását indítványozta kedden a Fővárosi Főügyészség. Mint írták, a férfi megalapozottan gyanúsítható alkotmányos rend elleni szervezkedés bűntettével, amelyet a törvény öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget. A főügyészség álláspontja szerint az elkövetés körülményeire figyelemmel mind a bizonyítás jogellenes befolyásolásának, mind a bűnismétlésnek a veszélye valós, így enyhébb kényszerintézkedés nem jöhet szóba.

Az ügyben több gyanúsított is van.

Kapcsolódó
Alkotmányos rend elleni szervezkedéssel gyanúsítják az október 23-án fegyveres akcióra készülő férfit
A Fővárosi Főügyészség a szervező letartóztatását indítványozta.

The post Videón, amint lerohanják a rendőrök az október 23-ára fegyveres akciót előkészítő csoport tagjait first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed