Trumpék azzal vádolják a brit kormányt, hogy az bele akar avatkozni az elnökválasztásba

Külföldi beavatkozással vádolta meg a brit munkáspárti kormányt Donald Trump kampánystábja, miután néhány önkéntes az Egyesült Államokba utazott, hogy segítsenek Kamala Harris kampányában – írja a Reuters.

A republikánus elnökjelölt csapata a washingtoni Szövetségi Választási Bizottsághoz benyújtott panasza szerint ez törvénytelen támogatásnak minősül és azt kérték, hogy a bizottság indítson vizsgálatot az ügyben.

A Reuters hozzáteszi, hogy brit önkéntesek már jó ideje részt vesznek az amerikai elnökválasztási kampányokban: a munkáspárti szimpatizánsok általában a Demokrata Pártnak, míg a konzervatívok a republikánusoknak segítenek. Az amerikai szabályok nem tiltják a külföldi önkéntesek részvételét, de anyagi támogatást nem nyújthatnak a jelölteknek.

Kapcsolódó
Orbán azért blokkolhatja az Ukrajnának szánt nyugati kölcsönt, hogy meglökje Trump kampányát a hajrában
A Politico értesülései szerint ismét Orbán lenne a bot a küllők közt, a szálka a köröm alatt a nyugati szövetségi rendszerben.

The post Trumpék azzal vádolják a brit kormányt, hogy az bele akar avatkozni az elnökválasztásba first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed