Nincs már igazán fék a forintgyengülésen

Hiába indult volna be a magyar fizetőeszköz a nemzeti ünnep utáni reggelen, délelőtt visszagyengült a 403-402 forintos szintre az euróárfolyam.

Mi történik? Minimális erősödéssel indult a csütörtök a forintnak: a 403,2 feletti szintről 402,6 alá ment az euróval szembeni árfolyam a reggeli órákban. Az izmosodás azonban csak átmeneti volt, délelőtt 403-ig gyengült vissza a magyar fizetőeszköz, és láthatóan a nyomasztó 403-402 közötti szinten ingázik a forint.

Miért? A hvg.hu szerint például a jelenség hátterében a gyenge francia és német bmi-adatok állhatnak. A magyar gazdaság, főként az autóipar miatt, jelentősen kitett a németországi gazdasági folyamatoknak, így az ottani mutatók romlása ide is átgyűrűzik, ami gyakran a forintot is kikezdi.

Tartós gyengülés? A forint fél év után először október 4-én lépte át a 400 forintos lélektani határt az euróval szemben, azóta ezen a peremen táncol. Az elemzők mindenesetre a tartós 400 fölötti árfolyamtól tartanak, főként a magyar kormány ezereurós bérígéretének, valamint a várható gazdaságpolitikai intézkedési terv hatására.

Figyelem, ez egy devizapiaci hír, ami gyorsan elavulhat. Friss forinthírekért kattints ide.

The post Nincs már igazán fék a forintgyengülésen appeared first on Forbes.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed