Tippelj, mennyi közpénzt utazgatott el Orbán és stábja az elmúlt másfél évben

A miniszterelnök az esetek majdnem harmadában keleti országokba vagy a Balkánra ment, többször jelentős létszámú kísérettel.

Mi történt? 2023 júniusa óta 800 millió forintot utazott el külföldön Orbán Viktor és kísérete – írja a hvg.hu az általuk kikért adatok alapján. A miniszterelnök az esetek majdnem harmadában keleti országokba vagy a Balkánra ment, többször „népes kísérettel”.

Miért érdekes ez? A lap azt írja, a 2023 júniusát megelőző másfél évben ugyanerre 500 millió forint ment el, vagyis Orbán külföldi útjaira a megelőző időszakhoz képest 60 százalékkal többet kellett költeni az elmúlt másfél évben. A hatvan – jellemzően egy-két napos – út során szállásra nagyjából 540 millió forint ment el, útiköltségre körülbelül 255 millió, emellé napidíjként még 15 millió forintot is elszámoltak.

Fontos, hogy hova jár? Az ömlesztett adatokból nem derül ki, hogy pontosan mennyibe kerültek az utazások, így az sem, hogy mennyi volt a tavaly márciusi pisai kiruccanás, amikor Orbán Kairóból hazafelé nem Budapesten szállt ki, hanem az ezer kilométeres távolságban lévő Pisát is útba ejtette, majd Olaszországban fotók készültek arról, hogy feleségével Firenzében és Velencében sétál. Hadházy Ákos független képviselő akkor feljelentést tett hűtlen kezelés miatt, mert szerinte 3-4 millió forintba került a kitérő a magyar adófizetőknek, Orbán pedig nem használhatja magáncéljaira a Honvédség repülőjét. A hatóságok nem találtak kivetnivalót a történtekben.

The post Tippelj, mennyi közpénzt utazgatott el Orbán és stábja az elmúlt másfél évben appeared first on Forbes.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed