Kivonulna az Auchan Oroszországból

Két és fél évvel az ukrajnai háború kitörése után az Auchan eladásra kínálja orosz leányvállalatát és két jelöltet választott ki a felvásárlásra.

Mi történt? Miután világossá vált, hogy az Auchan számára tarthatatlan a további működés az EU által Moszkvára kivetett 18 szankciócsomag betartása mellett, a tulajdonos Mulliez-család megkezdte a kivonulást Oroszországból. A Le Figaro információi szerint az Auchan-csoport két potenciális vevőt választott ki.

Miért érdekes ez? Mert az Oroszországba 2002-ben érkezett csoport az élelmiszer-forgalmazás egyik helyi főszereplője, ám az Ukrajna lerohanásával kezdetét vett háború komoly bajba sodorta az Auchant, amely állítása szerint betű szerint betartja az uniós szankciókat.

Mi várható? A kiskereskedelmi lánc az elmúlt két évben mintegy tíz kéretlen érdeklődést kapott a 230 oroszországi üzletből álló hálózatára. Csakhogy az Auchan-csoport számára komoly kihívást jelenthetnek a helyi hatóságok, amelyek hajlamosak kérdés nélkül államosítani bármit, ami megtetszik Vlagyimir Putyinnak és körének.

The post Kivonulna az Auchan Oroszországból appeared first on Forbes.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed